Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

„Zašto si to dopustio?” (Omotana pupčanom vrpcom pri porodu). „Gdje si ti bio, Stvoritelju? 

Nisam bila poželjna ni tada, a ni sada, nikome.”

To je hagio-pacijentica, potaknuta zaključcima iz psihoterapijskih razgovora koji su prethodili hagioterapijskim, izrekla u svojoj boli bazičnog nepovjerenja, koje je preraslo u nepovjerenje prema svima – obitelji, vršnjacima… Bez društva, bez prijatelja. Jedino „zaleđe” koje joj je davalo osjećaj sigurnosti je snaga razuma, logike, ljudske mudrosti, koja ističe individualizam kao uspjeh.

Istine koje su polako počele probijati oklop nepovjerenja:

ČUDESNA SI, jer si sve do sada ostala u DOBROTI i suosjećajnosti prema onima koji su slabiji i nemoćni. TREBAMO TE upravo takvu. HVALA TI što nisi odustala od nas.

Kroz taj susret i one koji su uslijedili bilo je neophodno da hagioasistent ne gleda u pacijenta kao patnika, nego kao nekoga tko je izabran te na taj način vjeruje u njezino ozdravljenje i posebnost. Prva ljubav i prvo povjerenje dogodilo se trenutak prije njezina začeća. Spoznaja da je trebala postojati postajala joj je sve jasnija. Odlučila je da će oprostiti samome Stvoritelju i prihvatiti da je njegova misao. To joj je počelo uklanjati strah od društva i novih poznanstava.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Od Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 4. tjedan