Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu

Potražila sam pomoć hagioterapije jer sam se osjećala potištenom, žalosnom i nesigurnom. Otkad znam za sebe u meni je čežnja da imam djecu. Kako sam odrastala to je bilo sve snažnije. Udala sam se i moje čežnje se nisu ostvarivale onako kako sam željela. Nosila bih dijete par tjedana i onda se dogodio spontani pobačaj, i to više puta. U međuvremenu smo suprug i ja ipak uspjeli iznijeti na svijet jednu djevojčicu. No iza toga bila je trudnoća u kojoj je dijete imalo Edwardsov sindrom. Liječnik je preporučio prekid trudnoće. To nisam mogla odmah prihvatiti i odlučiti. Čekala sam da se nešto samo od sebe promijeni. Suprug je bio mišljenja kao i liječnik. Nakon nekog vremena sam pristala. No poslije toga osjećala sam nemir, zahvatila me danonoćna potištenost, osjećaj krivice i tjeskoba. Puno patnje i pitanja: „Zašto smo to učinili?“.

Dolaskom na hagioterapiju dugo mi je trebalo da doživim sebe kao osobu, svijest vlastite vrednote i dragocjenost postojanja. Moje misli bile su povezane s mojom patnjom i teško sam ih se oslobađala.

Doživljavala sam kao da me hagioterapija odmotavala od višeslojnih užadi. Isto tako, teško je dopirala do mene spoznaja da sam i dalje ljubljena i da slobodno živim radost života.

Zažalila sam zbog sve svoje krive odluke i opraštala sebi, suprugu, liječniku i medicinskom osoblju. Ustvari, još uvijek se podsjećam na to da sam ljubljena osoba i još uvijek praštam. Posebno me oslobodila i ojačala spoznaja da se život mojega djeteta nastavlja u vječnosti i da će tamo biti potpuno zdravo te da ćemo se susresti u Ljubavi. Nazvala sam dijete imenom i ljubim ga te zahvaljujem za njegovo vječno postojanje.

Malo-pomalo, od jednog hagioterapijskog susreta do drugog, nešto je u meni jačalo i sada gledam u budućnost. Očekujem dobro i nadam se. Počela sam doživljavati sebe kao osobu u zajedništvu sa suprugom i kćerkicom. Neko novo duhovno svjetlo osvjetljava mi put kroz život.

Kome pripadam? – iskustvo hagioterapije

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.