USTUPIO CENTAR ZA HAGIOTERAPIJU FOGGIA, ITALIJA

Nakon jednog medicinskog pregleda, kardiolog me uputio da napravim potpune pretrage srca, koje uključuju i holter – mjerač aktivnosti srca u vremenu od 24 sata. U dogovorenom terminu u bolnici su mi instalirali holter koji će bilježiti rad mog srca u svakodnevici.

Radio sam sve što inače radim tijekom dana, a budući je bio petak, kao i obično, otišao sam na predavanja o hagioterapiji. Sutradan sam otišao u bolnicu na skidanje holtera i kontrolu, a liječnik me tom prilikom s čuđenjem upitao što sam radio jučer između 20,30 i 21,30 h.

Prisjetio sam kako sam u to vrijeme bio na hagioterapiji i to mu odgovorio. Na moje pitanje: “Zašto, zar nešto nije u redu?”, pojasnio mi je kako ljudsko srce otkucava u normalnim okolnostima 60 do 70 otkucaja u minuti, a u to vrijeme su otkucaji moga srca bili 49, što je čak manje nego kada čovjek spava i znači da sam bio uistinu opušten i smiren. Ostao sam bez riječi!

Prvo mi je prošlo kroz misli kako hagioterapijski susret ipak služi nečemu–radeći hagioterapiju na sebi, barem sam siguran kako neću umrijeti od infarkta! Nakon toga sam se sabrao i počeo ozbiljno razmišljati.

Ljudski duh je stvarno nadmoćan i kada je u pozitivnom stanju, tijelo ga slijedi. Sama pomisao o duhovnim stvarnostima, spajanje s Ljubavlju koja me štiti i vjera u tu stvarnost, omogućuje mi toliku opuštenost da i moje srce drugačije funkcionira, što je iznenađujuće i liječniku…

Silno sam želio ispričati ovaj događaj znajući da će vas razveseliti. Ovo moje svjedočenje je istinita činjenica i potvrda koliko je hagioterapija djelotvorna za čovjeka! Nastavite s njom (i budite sigurni da ljudi neće umirati od infarkta).

S poštovanjem,

Fabio Longo

Pozdrav iz Italije!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.