Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu 

Otkrila sam hagioterapiju slučajno, preko prijateljice u trenutku kad mi se život u svim aspektima urušio, potražila pomoć hagioasistenta. Ostala sam bez posla, doživjela ljubavno razočarenje, mislila da se cijeli svijet urotio protiv mene. Iako sam se u trenutku potrage za pomoći osjećala potpuno bezvrijedno, nevoljeno i neželjeno, susret s hagioasistenticom mi je osvijestio kako sam ja dijete Stvoriteljevo i kako sam došla na ovaj svijet jer je to On htio. 

Dogodilo se još nekoliko situacija u kojima sam potražila pomoć hagioasistentice te se uz njenu asistenciju izvukla iz najmračnijih dubina, kakve nam život zna svima prirediti. 

U svim tim svojim previranjima sam otkrila korijen svojih problema i nesigurnosti kroz život. Bio je to nesređen odnos s ocem. Duhovnici kojima sam se obraćala za pomoć su me upućivali na odnos s ocem, ali ja to nikako nisam mogla krenuti rješavati. Bilo je potrebno da se skamenim od straha, pobjegnem od svijeta i u najmračnijem kutku svoga straha od života i budućnosti otkrijem kako moj otac nije tako loš kako sam ja to zamislila.

Počela sam ga promatrati kao stvorenje koje je svjesno okrenulo leđa životu, uništilo sve što ima i osamilo se. Bilo je to dovoljno da se odlučim prevaliti veliki broj kilometara samo kako bih ga vidjela pravim očima. Od tada svakodnevno razmišljam o tome kako poboljšati svoj odnos s ocem, a ponekad i napravim nešto u tom smjeru. Na taj način liječim svoju najdublju ranu i mogu krenuti liječiti i ostale.