Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. 

Dragi čitatelju, ovog meni prelijepog i ljekovitog časopisa Hagio.hr-a, želimo ti moj suprug i ja ispričati kako je naš život oživio u susretu s hagioterapijom nakon smrti našeg zdravog djeteta.

Bilo mu je tek šest godina i u jednom danu nam je otišao. Naš se život zaustavio, a imamo još i djevojčicu koja treba tatu i mamu. Preko naše drage prijateljice saznali smo za hagioterapiju. Prije našeg odlaska na psihijatriju, zakazali smo individualni susret s hagioasistenticom. 

Ja, kao supruga i majka, nekako sam se osjećala jača i odlučila sam se boriti za sebe, supruga i dijete. Već na našem trećem susretu, u meni se upalio neki tračak nade i zajedno s hagioasistenticom počela sam polako vjerovati da postoji izlaz za nas. Puno nam je pomoglo što smo pred sobom imali hagioasistenticu koja je u ranoj mladosti proživjela tu patnju, zbog smrti supruga. 

Pamtim jednu njezinu rečenicu, koju je izrekla već na prvom našem susretu, a ona je bila: “Zahvaljujući profesoru Ivančiću i hagioterapiji, ja sam ovdje danas ispred vas i uspjela sam. Uspjet ćete i Vi. Vodit ću vas tom životu jer vas treba vaše dijete, a i ono gore više neće biti tužno jer će vidjeti da mama i tata nastavljaju dalje.” 

Upijali smo veliku istinu i tajne koje skriva odlazak najmilijih u vječnost. Osjećala sam se kao da dobivam neke nove noge kojima ću nastaviti dalje, a onda će i moj suprug sa mnom. Redovito dolazimo svakoga četvrtka na hagioterapijske tribine i upoznajemo tolike drage ljude koji isto traže izlaz i smisao svoje patnje. Tu smo doslovce osjetili da je čitavo nebo, zajedno sa našim malim anđelom, na našoj strani.

Ljubav koja je u nama, o kojoj nam je hagioasistentica toliko pričala i usađivala je u naše srce, stvarno nam je pružila ruku i mi smo ustali i krenuli dalje, tom snagom u nama i oko nas.

Nije prošlo puno vremena, a Stvoritelj nam je podario treće dijete, malu Antoniu. Tada sam se sjetila još jedne rečenice s našeg prvog individualnog hagioterapijskog susreta: “Podarit će vam Otac nebeski sigurno još jedno dijete“. To onda nismo razumjeli niti vjerovali u onoj patnji. Naš je život ovim začećem dobio još veći smisao i postao radosniji. Shvatili smo da je naš sin stalno s nama i da moli za nas. Kad ono, nije prošlo ni dvadesetak mjeseci, dobili smo na dar još jedan život: život malog Andrea. I to je naš razlog, dragi prijatelji, da vam se javimo preko ovog časopisa. Da vam kažemo: “Možete i vi, izlaz je pred vama!” 

Zaista svaka patnja ima duboki smisao. Sada smo tako blizu Stvoritelju i čitavom nebu koje nam je podarilo četvero djece i nama novi život u sretnoj obitelji. Naš mali anđeo sada je sigurno sretan i ponosan na svoje hrabre roditelje i svoju braću. Mi više nismo tužni.

Dragi prijatelji, čovjek uvijek gubi svoje najmilije. Ali, znajte da svaki odlazak u vječni život, daruje i novi život ovdje na zemlji. Što prije to shvatiš, prije će tvoj život oživjeti.

Zahvali i ti za svoju patnju i nastavi dalje svojim putem jer baš je tada Netko ispred tebe i pored tebe, da te čuva na tom tvojem putu.

Radosni smo što smo ovo iskustvo mogli podijeliti s vama.

A Vama, dragi profesore Ivančiću, hvala za hagioterapiju. Hvala vama, dragi hagioasistenti, koji se nesebično darujete za čovjeka, koji oživljavate njegov život i vodite ga izlazu i njegovom smislu. 

Neizmjerno zahvalni: Antonio i Andrea iz Križevaca

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.