Piše: Lana Poljak Branisavljević

RASPRŠITI SUMNJU

Povjerenje je temelj na kojem i od kojeg čovjek živi. S obzirom da je sam Stvoritelj u temelju života svakog čovjeka, da je On apsolutna istina i dobrota, onda je On siguran oslonac i netko u koga možemo staviti svo svoje povjerenje. On ne može biti drugačiji nego dobar i istinit, pun ljubavi i nježnosti. Njegove riječi su istinite i na njih se uvijek možemo osloniti. Njegovo prijateljstvo je vjerno i ono se nikada ne raskida. Njegova obećanja se uvijek ispunjavaju i ona su čvrsta osnova za gradnju budućnosti svakog čovjeka, ali i čitavog svijeta.

Stvoritelj je vjeran uvijek i dovijeka, ali jesmo li mi? Jesi li ti, dragi prijatelju, vjeran obećanjima koje si dao? Imamo iskustvo iz vlastitog života, iz svojih obitelji, okoline u kojoj radimo i živimo, da je čovjek krhak, izranjen, prevaren, često pun negativnih iskustava. U nas su se upisala brojna razočaranja koja smo doživjeli od ljudi, pa često i od najbližih članova obitelji. Htjeli bi biti dobri, iskreni, sućutni, a nekako opet iznova posrćemo, često ponavljajući iste pogreške, teško nam je povjerovati. Željeli bi biti vjerni i postojani, a lako skrećemo sa tog puta. Zašto se u nama to događa?

Upravo zato jer se u nama svakog trena odvija drama vjere i povjerenja, s jedne strane i sumnje i nepovjerenja, s druge strane. Sumnja uz sebe uvijek veže strah i nesigurnost. Ona je poput korova koji guši sadnice ili poput hrđe koja nagriza sve oko sebe. Kada počnemo sumnjati da će biti dobro, da se situacije u kojima se nalazimo ne mogu promijeniti ili da nema izlaza iz neke muke kroz koju prolazimo znači da smo povjerovali u laž o nama, o drugima i svijetu oko nas.

Sumnju možemo raspršiti tako što ćemo se uvijek iznova podsjećati na obećanja koja nam je Stvoritelj dao i ostati im vjerni do kraja.

On nam i danas govori: “Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta!” ili pak: “Tko u mene vjeruje imati će život vječni!”. Rastimo, dragi prijatelju, u vjernosti Onome koji stoji u temelju naših života i koji drži budućnost ovoga svijeta na svome dlanu.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.