Piše: Lana Poljak-Branisavljević

I OLUJA ĆE PROĆI

Sjedim na svome balkonu i promatram tmurne oblake kako brzo prolaze nebom. U jednom trenutku nebo se zacrnilo i počeo je snažan pljusak. Već u drugom trenutku nazire se plavetnilo neba, a kroz zaostale oblake snažno se probijaju zrake sunca.

Ponekad nam se čini da su se i nad naš život nadvili tmurni oblaci, zar ne?

Postoje i dani kada baš poput pljuska i naše suze poteku. To se trenuci kada se suočavamo s patnjom, s bolešću, kada nekako snage u nama posustanu, a tuga i strah preuzmu naše misli. To su trenuci kada se osjećamo usamljeno, kada doživljavamo nerazumijevanje ili ostavljenost. No, baš poput zraka sunca koje se probijaju kroz oblake i naš život prepun je trenutaka u kojima smo pozvani probijati se kroz strahove, kroz navike, kroz površnosti, kroz uvrede. Svaka muka i poteškoća kroz koju si, dragi čitatelju, prošao ili možda još uvijek prolaziš, upravo ti je darovana prilika da uvidiš gdje si i kamo ide tvoj život.

Sjećam se dobro svog iskustva borbe s paničnim strahovima. Ljutila sam se na sebe, ali i na samog Stvoritelja jer me vodi kroz to iskustvo straha i dopušta moje borbe. Sada, kada s odmakom promatram to razdoblje svoga života, ne mogu, a ne osjetiti silnu zahvalnost jer me upravo to iskustvo osnažilo i osposobilo da budem ono što danas jesam.

Stvoritelj me proveo kroz “oluju” da mi pokaže da je sa mnom i da je On taj koji je jači od svakog straha, bolesti i nemoći. U tim trenucima kao da nas tako nježno približava sve bliže k sebi. Probaj i ti danas čuti Njegov glas i poziv: Ne boj se! Samo vjeruj! I ovo će proći! U niti jednoj oluji života nisi sam, ja sam na kormilu tvoga života.

Pa kada i dođu tmurni oblaci, ne daj se obeshrabriti i posumnjati. Umiri se i budi strpljiv. Stvoritelj će s tobom kroz to proći i otkriti ti koje je to sve snage i mogućnosti u tebe utkao! Primijetiti ćeš i otkrivati kako rasteš i ozdravljaš i postaješ nov.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.