Piše: Lana Poljak Branisavljević

OČE

Stvoritelju moj, Oče moj…
Ti ideš ispred mene, Ti me poznaješ od prvog trenutka moga života.

Utireš mi put kojim trebam poći i ne samo to već sa mnom zajedno koračaš kroz svaku situaciju moga života. Ti raščišćavaš i bistriš sve nejasnoće na koje nailazim, koje su se nadvile poput magle i moje oči ne vide kamo. Uvodiš me u istinu o meni samoj, drugim ljudima i svijetu…

Stvoritelju moj, Oče moj…
Ti štitiš moj život poput bedema sa desne i lijeve strane.

Čuvaš me od zla, opraštaš grijehe, oslobađaš uvreda, ozdravljaš od rana i patnji. Ti si moj oslonac poput štaka kada su moje noge slabe, a tijelo malaksalo… Ohrabruješ me, ponovno pridižeš… Ne dopuštaš da posustanem na putu jer želiš da se baš svaki čovjek spasi. Ti nikada ne odustaješ od mene. Toliko ti je do mene stalo!

Stvoritelju moj, Oče moj…
Ti ideš iza mene, čuvaš moja leđa, sve ono što ja jesam.

Na tebe se uvijek mogu osloniti. Kada sam sama i kad nemam kamo, kada me guši težina ovoga svijeta, znam – Ti me čekaš. K Tebi mogu uvijek doći. Pozivaš me k sebi kada sam umorna i opterećena, kada sam slaba i kada se osjećam nedostojno.

Stvoritelju moj, Oče moj…
Ti si prisutan u meni, Tvoj duh oživljava svaku moju stanicu.

Ti svaki dan iznova stvaraš moje tijelo, moju psihu i moj duh. Tako si me čudesno satkao. Nitko u cijeloj povijesti čovječanstva nije bio niti će biti kao ja. Baš ovakvu si me želio.

Na kraju ovog kratkog susreta, želim ti reći: “Hvala!”

Zaista, nema gdje Te nema. Gdje god se okrenem, što god pogledam – tu si! Štitiš me sa svih strana, moj život ne može propasti. Sve o meni znaš i usprkos svakom mom padu i neuspjehu opet me iznova ljubiš, sve više i više i više… Hvala ti što si mi dao dostojanstvo čovjeka i svo blago koje posjeduješ besplatno si mi poklonio.

Hvala ti, Oče moj…

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakDodir nježnosti
Sljedeći članakHagioterapija u 21. stoljeću
Lana Poljak Branisavljević
Rođena u Zagrebu. U braku, majka dvoje djece. Po zanimanju mag. socijalnog rada, zaposlena u Domu za starije osobe u Zagrebu. Kao srednjoškolka 1998. godine dolazi u Centar za duhovnu pomoć u Zagrebu tražeći pomoć u suočavanju sa vlastitim egzistencijalnim strahovima. Istovremeno uz odlaske na hagioterapiju sudjeluje na seminarima za novu evangelizaciju i od tada je neraskidivo vezana za djelovanje Zajednice Molitva i Riječ i Centra za duhovnu pomoć u Zagrebu gdje je volonter od 2000. godine. Trenutno radi kao hagioasisten.