Piše: Lana Poljak Branisavljević

LJUBLJENI

Dragi prijatelju, drago mi je da se opet susrećemo na stranicama našeg portala. Danas je nedjelja, dan koji nam je na poseban način darovan. Nakon napornog i stresnog radnog tjedna, brojnih obaveza i svega onoga što smo “morali”, lijepo je danas malo usporiti, zastati, pa čak i zašutjeti.

Probaj danas ugasiti televizor, kompjuter pa čak i mobitel. Možeš li? Probaj! Radosno iščekujemo tvoja iskustva! Vidjeti ćeš koliko vremena će ti se u danu osloboditi za bitne stvari i koliko će tvoj dan biti ispunjeniji. 

Želim danas u svoje i tvoje sjećanje prizvati sliku Isusova krštenja na rijeci Jordan. Otac Nebeski tada izgovara riječi: “Ovo je sin moj ljubljeni! U njemu mi je sva milina!
Znaš li, dragi čitatelju, da su iste te riječi i tebi sada namijenjene? Baš tebi! Ovo je sin moj ljubljeni! Ovo je kćer moja ljubljena!

Ti si ljubljen! Ti si dragocjen svome Ocu! Ti si Njegovo milje, Njegov miljenik i miljenica!

Kao što majka zaljubljeno gleda svoje novorođenče, tako zaljubljeno tvoj Stvoritelj tebe gleda. Baš ovakvoga i ovakvu kakav sada jesi! Da, baš takvoga sa svim manjkovima, grijesima, propustima, nevjerama i padovim… Upravo zato te ljubi još jače i snažnije. Itekako On zna kako zlo čovjeka zavarava i zarobljava.

On poznaje svaki trenutak tvoje prošlosti, sve što se u tvom srcu sada događa kao i sve ono što te u danima pred tobom čeka. On te opravdava, skida sa tebe krivicu i sve ono nečisto i nedostojno. Samo On poznaje tvoju nadublju intimu, samo On usprkos svemu što si doživio i koliko nisko si pao, može vratiti tvoje dostojanstvo i rasteretiti tvoju savjest.

Ti ne možeš propasti. Tvoj život je usprkos svemu siguran. On je svemoguć. On sve drži i svime upravlja.

Ostani danas u svemu što radiš povezan s Njime i neka u tvom srcu odjekuju Njegove riječi: “Ljubljeni! Ljubavlju vječnom ljubim te!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.