Piše: Lana Poljak Branisavljević

DAROVANI DAN

Danas je nedjelja. Dan koji je drugačiji od svih ostalih dana u tjednu. To je dan koji je, dragi čitatelju, dar tebi. Jesi li toga svjestan?

Nedjelja je dan kada svi tvoji poslovi, rokovi, sastanci,kupovine i spremanja više nisu u prvom planu. Ti si sada bitan!

To je prije svega dan koji ti je darovan da se susretneš sa samim sobom, sa svojim Stvoriteljem i svojim bližnjima. Nedjelja je dan u kojem ti sam Stvoritelj kaže: zastani malo, ja te čekam, u mom krilu je okrjepa i odmor…Zagledaj se sada u svoju dušu i vidi kuda si koračao protekli tjedan.

Jesi li lutao ili je cilj pred tobom tako jasan?

Jesi li protekli tjedan živio ili životario? Jesi li ljubio druge ili im zamjerao? Kakvi su bili tvoji protekli dani?

Uđi u tišinu. Isključi buku izvana koja te neprestano rastresa…ali probaj primijetiti vlada li i unutar tebe buka? Možda savjest koja te opominje? Nosiš li kakvu uvredu u svom srcu? Jesi li propustio štogod dobro učiniti? Jesi li se razvijao, rastao, napredovao?

Bojiš li se nečega?

Predaj sve ono što te pritišće, svaku zabrinutost, muku i strah u ruke svoga Stvoritelja. Nemoj predugo čekati. On te najbolje poznaje i razumije…On je početak i završetak svakog tvog posla i vizije. Njegovi planovi su iznad tvojih planova zato Mu danas na poseban način budi blizu i dopusti da On tebi bude blizu. Pozovi Ga ove nedjelje na ručak ili u šetnju u prirodi i dopusti Mu da te ozdravlja i obnavlja tvoje snage za novi tjedan koji je pred tobom…

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakGdje je izlaz? (3)
Sljedeći članakBit će dobro, ne boj se – četvrta kolumna
Lana Poljak Branisavljević
Rođena u Zagrebu. U braku, majka dvoje djece. Po zanimanju mag. socijalnog rada, zaposlena u Domu za starije osobe u Zagrebu. Kao srednjoškolka 1998. godine dolazi u Centar za duhovnu pomoć u Zagrebu tražeći pomoć u suočavanju sa vlastitim egzistencijalnim strahovima. Istovremeno uz odlaske na hagioterapiju sudjeluje na seminarima za novu evangelizaciju i od tada je neraskidivo vezana za djelovanje Zajednice Molitva i Riječ i Centra za duhovnu pomoć u Zagrebu gdje je volonter od 2000. godine. Trenutno radi kao hagioasisten.