Piše: Lana Poljak Branisavljević

KORACI ZA VJEČNOST

Dobar dan ti želim! Što imaš danas u planu, dragi čitatelju?

Jesi li puno toga isplanirao učiniti?

Koje si ciljeve danas pred sebe stavio? Vjeruješ li da ćeš ih uspjeti sve ostvariti? Mi često pred sebe stavljamo mnoštvo zadaća i poslova, no nije brojnost ono što određuje našu uspješnost i čini nas zadovoljnima.

Ono nas čak može dovesti do toga da budemo frustrirani i nezadovoljni, a ponekad i ljuti sami na sebe jer nismo sve stigli napraviti ili pak nije ispalo onako kako smo isplanirali.

Bitno pitanje za nas jest – kuda su nas naši poslovi i svi oni mali i oni veliki koraci koje činimo u danu doveli?

Jesi li svojim mislima, riječima i djelima popločio put koji te vodi u neprolaznost, u vječnost? Gledaš li kroz ono što radiš samo priliku da stekneš ovozemaljsku plaću, status ili ugled među ljudima? Da li si u svojoj obitelji, na svom radnom mjestu, u prometu, u dućanu bio onaj na koga su se drugi mogli osloniti, u tebi pronaći prihvaćanje i sućut? Hoćeš li danas kroz ono što radiš donijeti dobro i istinu ovome svijetu? Kako će to biti vidljivo, po kojim plodovima?

Zastani…osluhni svoju dušu i čuj kako ti govori: Nemoj lutati krivim stazama i rasipati vrijeme na zemlji koje ti je darovano na isprazne i beskorisne stvari… Samo je jedan put koji vodi u Život…Njime hrabro koračaj! Ne boj se, Stvoriteljev pogled te prati na svakom tvom koraku!

Ovaj dan je odlučujuć za svakog od nas…Mi nemamo jučerašnji dan, on je iščezao…Mi nemamo sutrašnji dan, u njemu još ništa ne možemo učiniti, on tek treba doći…Mi imamo samo danas i imamo samo sada.

Zato, odvaži se, zakorači i neka svaki tvoj posao danas bude blagoslovljen!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.