PUTOVI PUNI NADE – Tomislav Ivančić

Dio iz knjige: Putovi puni nade

ZAVOLJETI SEBE

Ostaje trajni zadatak svakog čovjeka. Drugima se divimo, a sebe ponižavamo. Druge hvalimo, a sebe ocrnjujemo. Ili sebe pretjerano hvalimo da to nitko ne može povjerovati. Sebe iskorištavamo za posljednji krik mode, pa se neobično oblačimo, šišamo kosu jer tako i drugi čine. Nosimo nespretnu odjeću jer je to moda, upotrebljavamo engleske poštapalice jer je tako u filmovima.

Tako uopće sebe ne volimo, nego postajemo netko drugi ili nitko. Sebe voljeti počinjemo kad smo svjesni svojih snaga i talenata, ali i slabosti. Zato povećavamo talente i sve smo jači.

Ne pitam druge što ću jesti, piti, obući i kako ću se šišati, nego svoju dušu.

Ona će mi reći što meni paše i što je za mene moja osobna moda. Tada sam original i drugi mi se dive. Tada sam ja kod svoje kuće i svi mi mogu doći i mene susresti.

Zagledaj se u svoje ruke i noge, u svoje osjećaje i čežnje, pogledaj na trenutak svoju prošlost i otkrij što bi želio biti u budućnosti.

Vidjet ćeš kako nitko nije tako simpatičan kao ti.

Jer Bog je znao zašto je baš tebe takvoga stvorio.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Što ti je na prvom mjestu u životu?

Što ti je na prvom mjestu u životu?

Tomislav Ivančić, „Minuta za tebe“, od dana 28

Next
Mjesto okupljanja i rasta – Vinogradska

Mjesto okupljanja i rasta – Vinogradska

Piše: Marina Ćavar Zagrebačka Zajednica Molitva i Riječ svakodnevno se sastaje u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati