Piše: Krešimir Stjepan Pećar

U tridesetak godina postojanja hagioterapije napisane su tisuće seminarskih radova, doktorati, knjige, članci, TV i radio emisije…

Spašeni su toliki propali životi, toliki izgubljeni sinovi i kćeri pronađeni su… a tek smo na početku avanture istraživanje prebogate i mnogoslojne još neotkrivene duhovno-antropološke stvarnosti bića. Avantura sa sigurnim ciljem: cjelovitim zdravljem čovjeka i prirode na ovoj zemlji kao ne više utopijski, već realni cilj boljeg čovjeka kojeg nas Stvoritelj poziva izgrađivati u sebi i drugima.

Prezbi (Tomislav Ivančić) je, gledajući u leđa svoga „šefa“ Isusa iz Nazareta i sljedeći Njegove tragove, prošao zemljom čineći dobro. U skladu sa svojim ljudskim mogućnostima i nesavršenostima, činio je ovaj svijet boljim koliko je mogao i znao. Nije se, teškoj bolesti usprkos, štedio do zadnjeg daha, živeći za svoj smisao.

Z:\RAZNO\!!!   ZMR   !!!\0 FB stranica\1 Vizuali\!!!   Originalni vizuali  !!!\Tomislav Ivančić.jpg

Moj je intimni osjećaj da i dalje to čini, još i više nego prije: njegova je šutnja od kada je napustio zemlju gromoglasna, a zagovor za nas kod njegovog šefa jači nego ikada jer je sada s Njim. Njegova prebogata duhovna ostavština nikada neće biti do kraja istražena jer izvire iz onog istog Duha koji je počelo svega postojanja – egzistencije s prvih stranica biblijske knjige Postanka, te je s time beskonačna, svemoćna i neopisiva.

Neka upravo ova činjenica bude okidač svima koji su dobre volje da s neumornim marom dalje nastave njegov započeti posao.

Okrugli stol i seminar nove evangelizacije u Zagrebu

Naša vizija je otkriti dostojanstvo čovjeku. Pridruži nam se, postani naš pretplatnik, suradnik i podupiratelj hagioterapije. Više informacija na linku za nove i trenutačne podupiratelje.