Podatci autora poznati uredništvu

Teško je riječima opisati našeg Prezbija. On je bio Isusov poslušan učenik i sljedbenik. To je kratka definicija tog neumornog radnika za Kraljevstvo Božje. Doživljavao je Zajednicu „Molitva i Riječ“ kao brižan otac. Svako dijete živi i svjedoči da je dostojno dijete svemogućeg Stvoritelja i ljubljeno dijete samog Boga Oca. Svjedoci smo da se Isus proslavlja kroz svakog člana Zajednice. 

Govorio nam je: „Budite djeca Oca nebeskog, ali ne i djetinjasti, ozbiljno shvatite svoje poslanje u društvu, a tako i u Crkvi.“ Obogaćivao nas je uvijek novim i svježim iskustvima koje je on imao s uskrslim Kristom i Duhom Svetim.

Trudio se poukom, ukorom, a i pohvalom, ovisno o prilici, da nas povede naprijed u hagioterapiji i evangelizaciji. Bio nam je otac i majka koji se bore da djeca napreduju i rastu u duhovnom životu.

Doživjela sam da stoji kao Mojsije okrenutim dlanom jedne ruke prema Stvoritelju, a drugi dlan pruža prema nama kako bismo dobili svježu duhovnu hranu…

To je vjeran sluga svog Gospodara. Poklanjao nam je snagu Duha Svetog koji mijenja srca svakog pojedinog, koji ga sluša i čini ono što mu se daruje…

Više puta nas je upozoravao da je 21. stoljeće stoljeće Duha Svetog. To stoljeće treba žive svjedoke, Isusove prijatelje u ovom svijetu. Otac se želi proslaviti u Isusu, a Isus po nama u svijetu. 

Prezbi je bio čovjek za druge: „Da se svi ljudi spase“. To je bio moto njegova  djelovanja.

Hvala mu!