Seminar u Dubrovniku

Piše: Miroslav Cvitković

Moj prvi seminar!

Vikend kad je Crkva slavila rođendan, na Duhove, održao sam u Cavtatu interni seminar. Cilj seminara bio je Duh Sveti, iskustvo Božje ljubavi i nježnosti, unutarnja promjena čovjeka. Prvu noć u petak, dok sam naviještao i svjedočio svoju egzistenciju te dok smo ostajali u tišini i meditativno spuštali Božje riječi u srce, snaga Duha Svetoga ulazila je u mene. U subotu prije drugog dijela seminara osjećao sam prazninu, kao da Božjeg Duha nije bilo prisutnog u meni, tek kad sam sjeo i počeo govoriti, doživio sam Njegovu prisutnost i nadahnuća. I po završetku trećeg dana seminara doživio sam nježnost i Božju ljubav.

Zašto sam se odlučio za evangelizaciju i držanje seminara? 

Zato što je Isus promijenio moj život u cijelosti. Ono što je ljudima bilo nemoguće, Bogu je moguće. Zato što to daje smisao mom životu, jer tako rastem u vjeri i dobivam nove spoznaje i nova iskustva. Prof. Ivančić je rekao: ”Duh Sveti je samo s onima koji su na putu i koji nešto idu raditi, On ne radi umjesto nas, nego nam pomaže i surađuje s nama.” Za mene osobno evangelizacija je vrhunska stvarnost. Iz iskustva mogu reći da je to način kako može nastati bolji svijet, pravednije i humanije društvo. S jedne strane osjećam se ponosno jer je Bog mene neznatnog izabrao da preko mog promijenjenog života prenosim radosnu vijest ljudima, a s druge strane osjećam veliku odgovornost prema svemu tome jer mi je dragocjen svaki čovjek i njegovo spasenje.

Iskustva sudionika 

Svaki seminar korak je bliže ususret Bogu. Svakako, dobro je i za duh i za tijelo. Nosi dobre plodove.

Patricia Marić

Ono što me se najviše dojmilo su meditacije u koje nas je uvodio tijekom seminara s ciljem da se vratimo Izvoru od kojeg potječemo. Želim to podijeliti s vama, pa negdje u tišini i skrovitosti svoga srca gdje samo Gospodin prebiva, odgovorite na ova pitanja:

Ljubim li Isusa?

Kakva je moja vjera?

Jesam li slobodna, slobodan?

Čega se ne mogu odreći?

Jesam li obraćena, obraćen?

Hvala Vam! Dragocjeni ste!