Prijavnica za online Seminar nove evangelizacije pod geslom:

“Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!” (Mt 3, 2)

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) organizira trodnevni Seminar nove evangelizacije pod geslom: “Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!” (Mt 3, 2). Voditelji su članovi ZMR, evangelizatori i hagioasistenti. Seminar će se održati od 9. do 11.12.2022., preko platforme Zoom (online).

Raspored je sljedeći:

Petak 19.30 – 21.30
Subota 15.00 – 18.00 i 19.00 – 21:30
Nedjelja 16.00 – 20.00 s pauzom

Link na prijavnicu:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehdQW3oIwrvPQSHaoeRbv8SNf4OpbIEQkUZIQGYU6tFL4sPQ/viewform

Preduvjeti za sudjelovanje na seminaru su:
pristup internetu i mogućnost instaliranja aplikacije Zoom na mobitel ili laptop (nakon isteka roka za prijavu na seminar putem email-a ćemo vam poslati detaljne tehničke upute). Radi plodonosnijeg sudjelovanja na seminaru poželjno je osigurati i prostor gdje možete biti u miru (sami) za vrijeme trajanja seminara.

Zbog povezanosti sadržaja potrebno je biti od početka do kraja seminara te interaktivno sudjelovati u seminaru (pripremite bilježnicu i olovku). Radi bolje mogućnosti sudjelovanja i međusobne interakcije, broj sudionika bit će ograničen. Prijave traju do četvrtka, 8. prosinca (22.00h) i nakon toga ćemo Vas na email obavijestiti o detaljima.

Sadržaj seminara, kao i cilj i struktura određeni su crkvenim dokumentima, a posebno dokumentom pape Pavla VI. “Evangelii nuntiandi”, zatim dokumentom pape Ivana Pavla II. “Catechesi tradendae”, “Ecclesia in Europa”, dokumentom hrvatskih biskupa ” Na svetost pozvani”(izd.HBK,2002.god.) te dokumentom i obrednikom “Inicijacija – red pristupa odraslih u kršćanstvo”. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi “Susret sa živim Bogom” prof.dr. Tomislava Ivančića.

Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga. Također, u evangelizaciji se naviješta, proglašava radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka.

Ako budete imali pitanja možete nam se javiti na tehnika@zmr.hr. Božji blagoslov!

Neka iskustva s prošlih online seminara:

„Bit ćete mi svjedoci“ – održani seminari nove evangelizacije online