Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Iz knjige Oče, Tomislav Ivančić

EVO ME BOŽE, SLUŠAM TE

(Molitva je razgovor s Bogom, a ne samo govor Bogu)

Evo me, tu sam pred tobom. Ti me vodiš. Vjerujem da me osvjetljavaju tvoje oči. Tu sam. Poslao si me da živim u ovom svijetu. Živim i to onako kako si ti poželio i svoju želju utkao u mene. Ne boj se, Bože, neću te izdati. Nisam nesretan što živim. Lijepo mi je, ljudi su me prihvatili. Ima onih koji me vole. Ne moraš se plašiti, nisam zlopamtilo. Oprostit ću svima koji su me povrijedili. A tebe volim iz dana u dan sve više. I danas bih ti htio reći: Hvala što si me poslao u ovaj svijet. Žao mi bude kad nekoga krivo pogledam i kad prođem pokraj siromaha bez dobre riječi i kakvog dara. Ponekad se teško odlučujem na razgovor s tobom. Preplašim se da ćeš me otjerati ispred svojih očiju jer je moja savjest rijetko čista i dostojna tebe.

Znam, ti si moj Otac i nježnija je tvoja ruka od ruke moje majke.

Htio bih razgovarati s tobom o onom mom susjedu i o onoj djevojci koju sam jučer sreo. Mogao bih ti pričati da se neugodno osjećam na svom radnom mjestu zbog onog čovjeka. Bol ispod prsiju ponekad me prestraši, Oče moj. Želio bih ti govoriti i o onoj ispruženoj ruci, o dugom razgovoru s onom dragom ženom, o planinskom usponu i ljetošnjem boravku na moru. Osjećam da pratiš svaki moj korak. Siguran sam u tvojoj zaštiti, ali, molim te, budi mi još bliži, pomozi mi da izađem iz ove tjeskobe. I zahvaljujem ti za onu neugodnu situaciju, jer ona mi je donijela novu životnu mudrost.

Bože moj, ja se raspričao, a ti šutiš. Što želiš da učinim za tebe ovdje na zemlji? Koje još planove imaš sa mnom? Slobodno mi govori. Evo, potpuno ću se opustiti i sav ću se pretvoriti u uho. Želim te čuti. Želim te i poslušati. Govori Gospodine, ja slušam (Barem 15 minuta ostati u tišini.)

Evo tako je brzo prošlo 15 minuta u kojima sam te slušao. Kako sam sretan, Gospodine. Prepun sam tvoje prisutnosti. Tek sada osjećam kako je divno slušati i samo malo govoriti. Ovo mi je bila najljepša molitva. Zahvaljujem ti, klanjam ti se. Pođi sad sa mnom u život.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Total
0
Shares
Prev
Pokreni se danas – Tomislav Ivančić

Pokreni se danas – Tomislav Ivančić

Izvor: www

Next
Od Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 3. tjedan

Od Uskrsa do Duhova, odlučujuće vrijeme za kršćane – 3. tjedan

Dragocjeni čitatelju, kroz ovo vrijeme, od Uskrsa do blagdana Duhova, svakoga


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati