Održan seminar u Movie pubu

U prostorijama caffe bara Movie pub, Savska 141, Zagreb, dana 26.  studenog 2023. godine,  održan je seminar nove evangelizacije, se zagrebačke zajednice Molitva i Riječ, pod geslom: „Zakeju, siđi dolje!“ Okupilo se četrdesetak sudionika. Voditelji su bili: Marina Peterlin, Ivica Lulić i Mario Jakešević.

Seminar je zamišljen kao ostvarenje poticaja Utemeljitelja ZMR, Tomislava Ivančića, iz jednog od njegovih Navještaja iz 2016. godine, da Radosnu vijest koju su primili prenesu „u svijet“, a ne samo svojoj mikro zajednici.

Ivica Lulić, vjeroučitelj i evangelizator,  progovorio je o današnjem izazovima s kojima se susreće suvremeni svijet, od raznih novih ideologija, do zabluda koje se šire. „Nove patnje čovječanstva dolaze samo zato što smo mi kršćani spori“, upozorio je.

Marina Peterlin, evangelizatorica, vodila je molitvu iscjeljenja. Potaknula je sudionike da Isusu u tišini, korak po korak, predaju svoje rane, počam od začeća do danas, kako bi ih On iscijelio. Istaknula je cilj susreta – da Duh Sveti prožme cijeli čovjekov život, kako bi sve bilo puno Duha. I tvoj svakodnevni život „ i tvoje cvijeće i kuća“.

Mario Jakešević je progovorio o dugo iščekivanoj slobodi koju je dobio poslije ispovijedi, i to nakon što se otvorio djelovanju Duha Sv. Prije toga išao bi na ispovijed, ali bi još uvijek osjećao teret. Mario Modrić, evangelizator, posvjedočio je o promjenama, koje su se događale u njegovom životu, nakon obraćenja i novoj čežnji za još bližim susretom s Isusom.

Sudionici su se aktivno javljali, čitali odgovore na pitanja voditelja, svjedočili o ohrabrenju za novi život s Isusom i Duhom Svetim. Domaćini prostora su, na kraju seminara, izrazili želju da se u Zagrebu i u samom prostoru, održava više ovakvih sadržaja.

Potaknuta od Ivice Lulića, šaljem prilog sa seminara, odgovor na pitanje:“Zašto trebam Duha Sv.?“

„Duha Sv. trebam kako bih bila i ostala normalan, zdrav čovjek, svjedok u svijetu. Želim doživjeti tu snagu, koju su dobili apostoli na Pedesetnicu, da samo na jedan moj govor se mijenja mnoštvo ljudskih srca. U svijetu smo prognali Duha Svetoga samo u Crkvu, a On je moja i tvoja egzistencija i stup zdravog društva. Zato poplave, zato ratovi. Hitno trebam Duha Svetoga. Kršćani urgentno trebaju Duha Svetog, Crkva u meni, da svi zajedno ne zaboravimo tko smo i koju snagu i moć imamo. Vrijeme je za budnost.“

Marina Ćavar

Iskustvo sa seminara: Zašto doći na seminar?

Poštovani čitatelju,

moram ti priznati da mi pero i papir nisu baš najjača strana. Međutim ipak sam se ovoga puta odlučio napisati osobni kratak osvrt na seminar koji se prethodni vikend održao u Movie pub-u. Dan uoči seminara uočio sam veliku borbu i otpor u samome sebi, ne bi li našao razlog da provedem vikend na seminaru, makar sam u nutrini osjećao veliku glad i potrebu. Baš kada sam mislio odustati u nutrini sam začuo upit „ima li mjesta u tvome životu za Mene“? 

U tom trenutku kao da sam zanijemio pred činjenicom da sam vrlo brzo našao razlog samo da pobjegnem od Boga i sebe. Bio je to veliki udarac za mene. No kao što me život već naučio, brzo sam ustao i odlučio donijeti odluku da ću se oduprijeti svemu i provesti ovaj vikend na seminaru. Više me ništa nije moglo odgovoriti od toga, niti rođendani na koje je trebalo ići, niti prehlada koja me baš zahvatila, niti hladnoća u prostoru u kojem smo boravili niti misao što ako me prozovu, a ja sam došao baš slušati i liječiti se. 

Doživio sam kako me „Netko“ uzdigao iznad svega. Nakon prvog dana uočio sam kako Bog komadić po komadić tereta skida s mojih leđa i oslobađa me svih tereta koje sam svjesno natovario na sebe, misleći kako to baš tako treba biti. Znao sam odmah da mi Duh Sveti priprema ulaz u slobodu. Drugi dan seminara sam jako dobro čuo misao koju je izrekao voditelj. 

„Bog ne stvara kušanje, patnje, bolesti, ali ih dopušta ne bi li priveo čovjeka svojoj milosti.“ 

Ostao sam zapanjen i druge riječi kao da više nisam čuo. To je bila misao koja se u meni urezala, a ujedno mi je dala odgovore na mnoga moja pitanja i traganja. Bio je to biser zbog kojeg me Bog pozvao na ovaj seminar. Da bi stvar bila još bolja, koliko god sam navijao da me voditelj ne pozove da govorim, on je to ipak učinio i dobro da je. Prvo što sam uvidio je da se rijetko mijenjam kada samo slušam, a gotovo uvijek doživim promjenu kada imam priliku svjedočki progovoriti. Tako je i ovoga puta bilo, doživio sam da je Bog sve događaje u prethodnim mjesecima sveo svega na par rečenica te ih povezao sa svojom inteligencijom. U meni se nakon toga rodila jedna velika zahvalnost na svemu što sam primio po ovoj karizmi te svim seminarima na koje sam se odazvao. 

Velik je to put, put koji traži da staviš ruku na rame Isusa iz Nazareta i da mu povjeriš čitav svoj život, svoje uspone i svoje padove. Put kroz koji te jedino On može osposobiti da postaneš autentičan i živ, naposljetku put koji je dosta uzak, ali uvijek drag kada se vratiš na njega. Jer znaš da si se vratio u sigurne ruke koje posjeduju putokaz života. 

Dragi čitatelju, nema ljepše nego kada imaš priliku doživjeti da Bog ne gleda u tvoje posustajanja, slomljenosti, umore ili bilo što drugo što te od Njega odvaja. On baš računa na tebe takav kakav jesi i uvijek te čeka raširenih ruku i pun ljubavi. To je moje iskustvo koje sam zato i odlučio podijeliti, ne bi li te ohrabrio da kažeš baš danas Bogu da. Nije bitno gdje će se to dogoditi, kako će to biti, bitno je samo da pustiš prostor da Bog može doći u tvoj dom, u tvoju nutrinu i postati ti prijatelj. Volio bih kada se idući put sretnemo da i ti meni podijeliš svoje iskustvo kako je tebe Bog podigao kada si mislio da je nemoguće. Do tada ti želim puno Božjeg blagoslova i zagovor našeg dragog utemeljitelja Tomislava. 

GRM.

Mario Modrić

Ovaj vikend su u ponudi tri seminara, možda si baš ti pozvan na jedan.

https://hagio.hr/uncategorized-hr/prijavnica-za-online-seminar-6/
Total
0
Shares
Prev
Seminar nove evangelizacije – Brdovec

Seminar nove evangelizacije – Brdovec

Next
Priprava za Božić s Tomislavom Ivančićem

Priprava za Božić s Tomislavom Ivančićem

Kako da se Božić dogodi u meni?


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati