O nama

O ZAKLADI ZTI

ZAKLADA- HAGIOTERAPIJA DR. T. IVANČIĆ osnovana je 3. svibnja 2010, kao pravni okvir u kojem će se određena imovina raspoređivati u najdragocjeniju svrhu – moralno-etičku preobrazbu čovjeka i društva, odnosno konkretnije, izgradnju materijalne budućnosti antropološke medicine i hagioterapije. A 2020 smo je preimenovali u Zakladu Tomislav Ivančić.

Ciljevi Zaklade ZTI:

 • organizacija i provedbe stručnih predavanja, seminara, tribina, konferencija i sličnih sadržaja
 • potpore u izgradnji i organizaciji međunarodnog centra i pratećih objekata za znanstveno istraživanje i terapijski rad
 • istraživanje antropološke dimenzije čovjeka te razvijanje antropološke medicine u okviru koje se metodom hagioterapije radi na temeljnom ozdravljenju čovjeka
 • moralno – etičke preobrazbe čovjeka i društva
 • edukacije djelatnika za istraživanje i terapijski rad
 • potpore u izgradnji središnjeg doma Zakladnika
 • potpore u izgradnji memorijalnih kapelica i spomenika
 • izdavačka i promidžbena djelatnost u cilju koji doprinosi ostvarivanju svrhe zbog koje je Zaklada i osnovana

IZDAVAČKA DJELATNOST ZAKLADE ZTI

Od kolovoza 2014. godine Zaklada je izdavač dvomjesečnog časopisa o antropološkoj medicini – hagioterapiji, Hagiohr te priručnika Ane Perišić, Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima.

Izdanja je moguće nabaviti u knjižarama Verbuma, Teovizije, Josipa Turčinovića i Sv. Antun te u Centrima za Hagioterapiju.

Radimo na proširenju naše izdavačke djelatnosti i otkupu izdavačkih prava od Teovizije te izdavanju profesorovih knjiga.

Zaključili smo pregovore s Teovizijom i potpisali ugovor o prijenosu izdavačkih prava svih izdanja prof. Tomislava Ivančića na Zakladu. Ugovoreni iznos kojim kupujemo izdavačka prava za svih 78 domaćih i 21 inozemnih naslova iznosi 435.000 kn plus PDV što čini ukupni iznos od 543.750 kn.

Zahvaljujući vama i vašim donacijama do sada smo skupili i uplatili četvrtinu navedenog iznosa, dok se cjelokupni iznos treba uplatiti do 1.06.2022.godine. Kako bi ostvarili ovaj cilj i cijeli opus prof. T. Ivančića učinili dostupnim javnosti 15.2.2022. krenuti ćemo s crowfunding kampanjom kako bi došli do što većeg broja ljudi.

Kroz anketni upitnik dobili smo poticajne odgovore i potporu da se krene s kupnjom prava. Budući da želimo očuvati i proširiti profesorovo djelo i riječ, i zbog svih ranije navedenih razloga, odlučili smo se upustiti u projekt:

“Uključi se da pisana riječ Tomislava Ivančića i dalje živi”. 

Kad krene crowfunding kampanja biti će aktivan link gdje će te moći pratiti uplate, a do tada možete uplatiti direkto na račun za otkup prava za knjige Tomislava Ivančiča – projekt i tako se i učlaniti u klub podupiratelja Zaklade Tomislav Ivančić.

Račun za otkup prava

IBAN: HR87 2340 0091 5110 9618 8 

PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.

10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia

SWIFT CODE: PBZGHR2X (za inozemne uplate)

Tko može postati podupiratelj Zaklade Tomislav Ivančić?

Podupiratelj može postati svaka fizička ili pravna osoba koja to želi i tako nam pomoći u našem djelovanju. Potrebno je prijaviti se i ispuni pristupnicu (koja se može naći niže na stranici) sa svim podacima. Važno je naglasiti da svi pretplatnici Hagio.hr-a automatski postaju članovi kluba (mogu popuniti pristupnicu kako bi imali njihove podatke na jednom mjestu). Svoju člansku iskaznicu dobit će te u sljedećem broju časopisa.

Što dobivate kada postanete podupiratelj Zaklade Tomislava Ivančića?

 1. Svaki podupiratelj koji se učlani ujedno automatski postaje i pretplatnik časopisa Hagio.hr i portala Hagio.hr ako je uplata minimalno u visini godišnje pretplate na časopis.
 2. Redovito ćemo Vas izvještavati o svim našim aktivnostima u Zakladi i zajednici (ZMR) i o visini prikupljenih sredstava. To ćemo činiti preko časopisa, portala i vašeg maila u obliku newslettera svaka dva mjeseca (za to nam trebate dostaviti adresu elektroničke pošte). 
 3. Omogućujete da riječ i djelo prof. Tomislava Ivančića i dalje živi. 
 4. U budućnosti ćete imati pravo na popust prilikom kupnje profesorovih knjiga. 

Kako se može postati podupiratelj Zaklade Tomislava Ivančića?

 1. Ispuniti pristupnicu

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccVixkNoVlsU2dvUz3IPaogCmauj3EO0SL5WBd60PZpRgsfg/viewform

2. Uplatiti donaciju.

Uplate možete izvršiti jednokratno ili mjesečno i to:

Minimalni mjesečni iznos uplate: 30,00 kn

Minimalna jednokratna uplata: 200,00 kn

Podaci za uplatu su sljedeći:

Platitelj: Ime, prezime, adresa, poštanski broj i mjesto uplatitelja
Primatelj: Zaklada ZTI, Horvaćanska 21, Zagreb

IBAN: HR2323400091110457949 kod Privredne banke Zagreb
Poziv na broj odobrenja: 12345
Svrha uplate: Za klub podupiratelja SWIFT CODE: PBZGHR2X – za inozemne uplate

Osim uplatom donacije u radu Zaklade možete sudjelovati i tako da se uključite u podjelu naših promotivnih materijala na za to prigodnim mjestima

Promotivne materijale možete podići osobno uz prethodnu najavu putem telefona: +385 1 4645 172 ili preko maila lijepojestopitate.hagio@gmail.com ili Vam iste možemo poslati poštom.

UPRAVITELJ ZAKLADE ZTI

Zdravko Pribanić

PREDSJEDNIK UPRAVE ZAKLADE ZTI

Franjo Bašić

ČLANOVI UPRAVE

Ante Rončević
Ivanko Zekić
Ivan Grgić
Nevenka Hendrih
Tomislav Brejar

SJEDIŠTE ZAKLADE

Horvaćanska 21, 10000 Zagreb Mail:lijepojestopitate.hagio@gmail.com
Tel./fax: +385 (1) 4645172 OIB: 74950210063