Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

VAPAJ ZA MIROM

Ovih dana opet neprestano u vijestima bruje informacije o sve većem naoružavanju brojnih zemalja, lansiranju novih raketa, gradnji obrambenih zidova na granicama…Istovremeno me prolaze jeza i tuga. Sjećam se razdoblja domovinskog rata i kako smo često znali reći neka se ovakvo što više nikada ne ponovi. Nažalost, svjedoci smo da se ratovi i stradanja ljudi opet ponavljaju. Stvoritelj nam je dao zemlju na kojoj živimo, zrak koji udišemo, dao nam je bezbrojna prirodna dobra, biljke i životinje, vodu i hranu, u konačnici nama samima je darovao život i ljude oko nas da živimo u zajedništvu i miru.

Pitam se danas iznova: “Zašto nam to nije dovoljno? Zašto želimo biti “moćni gospodari” nad onime što smo kao baštinu primili? Zašto je naše srce tako tvrdo i oholo? Zašto čovjek želi biti iznad drugoga i želi drugoga istrijebiti i napakostiti mu?”. Zlo čini čovjeka naivnim i prevarenim, on tada ne vidi jasno istinu o sebi i svijetu, ne čuje glas samog Stvoritelja koji mu govori kroz njegovu savjest, njegovo srce je zarobljeno tim zlom.

O čovjekovom srcu se radi! Ono je odlučujuće! U njemu leži svaka promjena ka dobru, ka istini, ka miru, ka oprostu! Promatrajući ta događanja u svijetu oko nas čovjek se može “zaplesti” u loše i katastrofične vijesti i najave, okupirati se negativnim mislima i početi sumnjati u dobro, u mir, u uspjeh.

Naš profesor Ivančić davnih devedesetih godina prošlog stoljeća promišljao je o sličnim stvarima i u svojoj knjizi “Za bolji svijet” zapisao: “A onda je nešto u meni započelo odlučnije misliti: što ako Stvoritelj želi spasiti i mene i svijet, pa čeka na tračak mog povjerenja? Posvijestio sam si da je Stvoritelj jači od svih zala, od svih krivnji, od svih uzročnika bolesti, razaranja, mržnje, nemoći i smrti. On je svemoćan. On je apsolutno dobar; On želi moje dobro. On se raduje mojoj sreći, mome zdravlju, slozi i miru svijeta i nacija.

Stvoritelj želi samo dobro unatoč zlu koje je oko nas. On ga može i želi iskorijeniti…”. U meni su odjeknule te riječi: ” On čeka na tračak mog povjerenja…”. Zastani malo…Promisli…Vjeruješ li uistinu da je naš Stvoritelj svemoguć? Vjeruješ li da On može zaustaviti svaki rat, svako zlo, svaku mržnju? Hoćeš li ti danas okrenuti svoje misli i svoje srce prema dobru? A kako ćeš pridonijeti da mir bude vidljiv u tvojoj obitelji i tvojoj okolini? Možeš li odlučno i uvjereno reći: ” Znam, i ovo će proći. Mir će ponovno zavladati u Ukrajini, u Izraelu…Mir će ponovno pronaći mjesto u mom braku, u mojoj obitelji…Pouzdajem se u svoga Stvoritelja! On neće dopustiti da zlo razori čovjeka i svijet! Čvrsto u to vjerujem!”.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitiza tiskano ili online izdanje.
Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Izlaz iz slijepe ulice – iskustvo hagioterapije

Izlaz iz slijepe ulice – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je iskustvo ustupio

Next
Najava obilježavanja sedme obljetnice smrti Tomislava Ivančića

Najava obilježavanja sedme obljetnice smrti Tomislava Ivančića


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati