Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

LJUBAV KOJA LJUBI

Dobar ti dan, dragi prijatelju!

Vjerujem da si dobro i da si odvojio vrijeme da možeš polako i u miru pročitati ovaj tekst, a onda nakon toga ostati u tišini i malo po malo upijati riječi koje su te dotakle.

Sada ne moraš nigdje žuriti… Sve drugo može pričekati.

Pogledaj prvo gdje si… Ti si tamo gdje su tvoje misli sada. O čemu sada razmišljaš? Kuda te te misli sada vode? Ne dopusti da ti misli lutaju i rastresaju te. Udobno sjedni i umiri svoje tijelo.

Probaj u svom srcu čuti Stvoriteljev poziv: “Ako si umoran, dođi k meni! Ako si opterećen, dođi k meni! Ja te čekam! Ja ću ti dati odmor, okrijepu, utjehu!”

Hoćeš li se odazvati na Njegov poziv?

Možeš li u svoje sjećanje dozvati onaj jedinstveni osjećaj kad te majka zagrli, možda kad si bio dijete ili već odrastao čovjek? Takvom te On nježnošću grli, pa još i većom.

Koliko ljubavi u oku oca koji uči dijete prve plivačke pokrete ili vožnju bicikla…koliko radosti i ponosa kad uspije! S tolikom, pa još i većom ljubavlju i pažnjom On tebe gleda i raduje se svakom tvom uspjehu u životu.

Sjeti se koliko ljubavi i žrtve mora biti u srcu onoga koji danonoćno sjedi pokraj bolesničke postelje neke svoje drage osobe… Toliko, pa još i više, Stvoritelj tebe ljubi i bdije nad tobom svakog trenutka.

Koliko zanosa i žara u srcu umjetnika koji stvara novo djelo… S još većim žarom i divljenjem sam Stvoritelj tebe gleda, svoje remek djelo.

Koliko je u srcu jednog branitelja moralo biti ljubavi za domovinu, za slobodu i istinu kada je kretao u rat, kada je bio spreman dati sve što ima – svoj život. Toliko i još više ljubavi za tebe ima Stvoritelj. Život svoga jedinoga sina dao je upravo za tebe i za mene. Zaista, nema veće ljubavi od te!

Jesi li sada svjestan koliko si ti Njemu dragocjen i bitan? Otvori se danas Njegovoj ljubavi i povjeruj konačno u nju!

To je jedina istina u koju možeš biti bezuvjetno siguran – On mene ljubi! Ja sam njegov! Ja sam njegova!

Prođi još dva, tri puta kroz ovaj tekst, a onda ostanite samo ti i On, neka ti srce tada progovori…

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Hagioterapijsko HVALA

Hagioterapijsko HVALA

Piše: Zrinka Marinović Šarić Dok osjećam ljubav na svom potiljku i nježnost

Next
Umnožavati Dobrotu, Istinu, Ljubav i Ljepotu

Umnožavati Dobrotu, Istinu, Ljubav i Ljepotu

Piše: Marijana Ištvanović, hagioasistentica CHT Koprivnica Predragi čitatelju,


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati