RANJENA SPOLNOST

Privlačnost muškog i ženskog. Divna vjernost u braku, djevičanstvo u svim religijama, ali i velika muka modernog čovjeka… Spolnost je doista tabu-tema. Kad se spomene, jedni se stide, druge postanu bezobrazni. Ali svatko osjeća da je spolnost njegova najdublja intima. O spolnosti gotovo nitko ne govori na pozitivan, kulturan, zdravi način. Mnoštvo ljudi postaje na razne užasne načine ovisno o spolnosti.

A što je to zapravo spolnost?

Spolnost je najsvetiji dio čovjeka, ona je na otajstven način i sam čovjek. Spolnost je dao čovjeku sam Stvoritelj. Zato se zli ljudi, grijeh i sve negativno najprije usmjeravaju protiv spolnosti u čovjeku. Da čovjek pomisli da je prljava, da je strana, da zbog nje trpi, da je čovjek nedostojan čistoće spolnosti. A iz spolnosti izlazi toliko čovjekova dobra! U njoj se pokazuje čovjek ili ne-čovjek. Spolnost je izvor života čovjeka. Izvor čitave povijesti čovjeka na zemlji. Svi ljudi, svih vremena jedino su na ova vrata ulazili u svijet. Stoga prljati ta vrata, taj izvor, znači otvarati izvor velikog zla.

Dostojanstvo čistog čovjeka je neprocjenjivo bogatstvo za njega osobno, njegove bližnje i cijeli svijet.Vidimo se na međunarodnom hagioterapijsko-evangelizacijskom susretu u utorak 9.5.2023. u 20 sati (online)!

Nove prijave se primaju na poveznici:

https://forms.gle/snp3w7otMAzvzhv76

Napomena: svi koji su se već prijavili za novu sezonu 2022/23. ne moraju se ponovno prijavljivati, dobit će e-mail s poveznicom za susret!