MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

Dio iz knjige: 33 meditacije autora Tomislava Ivančića

28 . PUN SUĆUTI JE BOG TVOJ…

Tijek meditacije: Pronađi kutak gdje ćeš se mirno osloboditi svojih grizodušja. Klekni ili sjedni. Možda je najbolje da se sabereš stojeći, nešto raširenih ruku, u svijesti da stojiš pred Isusom. Čuješ njegov zov: “DOĐITE K MENI SVI UMORNI I OPTEREĆENI i ja ću vas odmoriti.” Isusove ruke su raširene, u radosnom iščekivanju tvog dolaska u njegov prijateljski zagrljaj. Pođi i sav se predaj tom zovu i zagrljaju. Kao da si zaplivao u more. Ili kao da po tebi pljušti kiša kao iz kabla i pere sve tvoje krivnje i grižnje savjesti. Okupaj se u naručju Isusovu. Gledaj Isusu u oči. Ne osuđuje te. Suosjeća s tobom. Ne pita za tvoje grijehe. Sretan je što si se vratio. Ti se ionako ne možeš sam osloboditi grijeha i krivnje. Samo on to može. On uzima tvoju krivnju na sebe. Voli te beskrajno. Gledaj ga dugo, dugo u oči i prepusti se njegovu prijateljstvu. Odsada ćeš biti nov, čist i zato ćeš praštati.

Bog pokazuje svoju svemoć najviše praštanjem. On ne može ne oprostiti. Ne bi tada bio Bog. Njegovu milosrđu nema granice. Nema grijeha koji se ne bi mogao oprostiti. Osim ako to čovjek ne vjeruje i misli da je Bog zao ili ograničen kao čovjek. Samo se čovjek može zatvoriti praštanju. Bog nema nikada granice, nikada uvjeta.

On se opredijelio za čovjeka. Sve je dao kako bi čovjeka nagovorio da mu vjeruje da ga On ljubi. Kad god iskreno želimo oproštenje grijeha, Bog prašta. Čim se kajemo, čim želimo priznati svoj grijeh ili pristupiti sakramentu ispovijedi, uvijek nam je oprošteno. Zato nema mjesta grižnji savjesti. Ona je znak naše nevjere u Božje milosrđe. A ta grižnja izjeda čovjekovu psihu više no išta drugo. Budi ponizan i prihvati od Boga opraštanje. 

Neka te ova meditacija oslobodi grižnje savjesti.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.


Total
0
Shares
Prev
BLAGO JE U NAMA

BLAGO JE U NAMA

Piše: Vesna Čirjak Rođenjem smo došli u ovaj svijet

Next
ŠTO TO ZNAČI BITI SLOBODAN?

ŠTO TO ZNAČI BITI SLOBODAN?

Tomislav Ivančić transkript radio emisije sa HKR-a  Što mislimo pod


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati