Piše: Sanja Popadić, četvrta točka formacije 

Budi marljiv i vrijedan svaki dan, donesi odluku da ćeš svaki dan ići barem korak naprijed. Samo koračaj naprijed, korak po korak hodaj ususret cilju. Najprije donesi odluku u čemu ćeš ustrajati, to je najvažnije kako bi znao za čime čezneš i što te čini sretnim.

Na primjer, ako si odlučio svaki dan čitati knjigu, svirati neki instrument, crtati, pisati ili učiti neki strani jezik, tada nemoj odustati ni pod koju cijenu. Posveti se tome barem 30 minuta dnevno, ali nemoj dopustiti da to bude jedino što ćeš raditi. 

Uvijek se razvijaj na još dva do tri područja jer Stvoritelj je čovjeku darovao mnoge talente i sposobnosti kojih nije ni svjestan, a nosi ih u sebi. Stoga je iznimno važno iz dana u dan otkrivati u čemu smo dobri i koje talente i sposobnosti posjedujemo a da ih nismo svjesni. Najvažnije je u svemu tome ne posustati već samo koračati naprijed i naprijed. 

Nemoj se zaustavljati ni zbog najgorih kritika, uvreda i omalovažavanja koje kažu da to što radiš nema smisla. Kada sam studirala, jedna od maminih kolegica je, čuvši da sam odlučila prijeći s veleučilišta na sveučilište, rekla: „Pa ona to neće moći. Ona toliko toga radi i još ima posao u smjenama svaki dan, ide na plivanje i uči strani jezik. Neće ona to moći, vidjet ćete.” Tako je govorila mojoj majci.

Fakultet sam završila i diplomirala s odličnim uspjehom. Ne trebam vam ni govoriti koliko sam drugih kritika čula od bliskih ljudi te su me čak znali i uvrijediti. Ali, unatoč tomu, odlučila sam nastaviti dalje i ne obazirati se na to. Važno je ono u što ti vjeruješ, u uspjeh ili neuspjeh. Možeš sve ono što zamisliš, bitno je samo biti ustrajan i uporan na tom putu i ne odustati. Vidjet ćeš da će se rezultati pokazati, a ti ćeš tim istim ljudima biti čak i uzor.

Posijano sjeme jednog će lijepog i sunčanog jutra izrasti, baš onda kada se najmanje nadaš, a kako će vrijeme teći, taj će plod biti spreman za branje. Nema ništa ljepšeg nego kada vidiš da su se sav tvoj trud, rad i zalaganje isplatili.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.