Novi život – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je tekst ustupio. Podaci poznati uredništvu

Prije nekoliko godina skupile su mi se životne teškoće – suprugova smrt, korona, potres, karcinom – i potpuno su me obuzele. Pregledavala sam društvene mreže kako bih pronašla nešto što bi mi olakšalo život i tako sam pronašla hagioterapijski susret srijedom u Centru za duhovnu pomoć u Zagrebu. Već iduću srijedu odazvala sam se i doživjela unutarnje olakšanje i nadu u to da mi može biti bolje. Isti sam se dan upisala na individualnu hagioterapiju. Kada sam bila pozvana, redovito sam dolazila na individualne susrete i moj se život zaokrenuo prema dobru.

U braku s pokojnim suprugom imala sam velikih problema zbog njegova neodgovornog ponašanja. Nije volio raditi pa je posuđivao novac, kartao za novac, kockao i bacao mene i djecu u silne dugove. Morala sam dizati kredite kako bih podmirivala njegovu neodgovornost. Zaista je bilo teško godinama živjeti u stalnom iščekivanju novih neugodnih iznenađenja. I onda suprug iznenada umre. Bilo je teško u braku, ali odlaskom supruga i dalje nije bilo nimalo lako; obuzeli su me unutarnja bol, osjećaj krivnje i strahovi. Morile su me misli i propitkivanja te sam se pitala jesam li mogla što dobra učiniti za njegova života.

Hagioasistentica mi je pojasnila da se hagioterapija provodi duhovnim putem, preko duhovne duše. Da moj pokojni suprug sada živi u vječnom životu, u duhu, te mu svojim duhom mogu posredovati duhovno zdravlje, kao da je živ. Duhovna razina nema granica, već ih imaju samo tijelo i psiha.

Istina o vječnosti skinula je velik dio tereta s mene. Postala sam svjesna da sam bitna i dragocjena osoba.

Zatim, istina da postoji jedna Ljubav koja me je željela i ostala zauvijek sa mnom skroz me podigla.

Netko je stvarao temelj pod mojim nogama, a istovremeno ispunjavao čežnju za ljubavlju. Nikada do tada nisam se doživljavala ljubljenom ni sretnom. Velika rasterećenost dogodila se kada sam dobila pojašnjenje da mogu žaliti zbog svojih krivih odluka, a pokojnom suprugu mogu praštati (kroz duh) i tako ući u novi život.

Već prepoznajem taj novi život u sebi, no još mi je potrebno vremena, pa ću ustrajati duhovno se obogaćivati, a i dolaziti na hagioterapijske susrete srijedom.

 

Ja sam ljubljena i jedinstvena – iskustvo hagioterapije

Total
0
Shares
Prev
Ljubav i služenje

Ljubav i služenje

Piše: Ana Perišić, U prošlom broju bilo je riječi o pozivu i poslanju pa bi se

Next
Molitve za pravednu vlast – Kako moliti?

Molitve za pravednu vlast – Kako moliti?


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati