Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak-Branisavljević

POĐI ZA MNOM

Dragi prijatelju, ulaziš u novi dan…Još jedan dan tvoga života na zemlji. I već na početku ovoga dana pred tobom stoji pitanje: Kojim ćeš putem danas krenuti? Kojim stazama ćeš kročiti? Koji cilj pred sobom danas imaš? Kamo želiš na kraju dana stići? Često susrećem lica već od ranog jutra namrgođena, opterećena, tužna…I sama puno puta, već dok ustajem iz kreveta, počinjem u glavi “slagati i preslagivati” planove i obaveze koje me danas čekaju i čini mi se nemilosrdno sustižu.

Zaista, kojim putem krenuti, koji put odabrati? Koji je to put života u konačnici ispravan za mene? Puno je mogućnosti i izbora pred nama. Svakoga dana iznova stojimo pred brojnim izborima…Hoću li živjeti ili životariti? Hoću li izabrati put samodostatnosti, oholosti i lažnog uspjeha? Hoću li se odlučiti za samosažaljenje, kukanje i prigovaranje? Hoću li ostati zagledan u bolest i nemoć tijela i dopustiti da i moja duša vene? Hoću li žaliti za prošlošću i propuštenim prilikama i ostati stajati na mjestu umjesto da odvažno koračam naprijed? Hoću li dopustiti da me uvreda koju mi je moj bližnji nanio od njega udalji i razori moj mir? Hoću li danas biti dovoljno hrabra i učiniti ono što dugo odgađam i od čega strepim? U konačnici, hoću li biti ona “stara i nepromijenjena” ili ću u ovom novom danu i ja biti nova, drugačija, bolja? Kako da čovjek pronađe odgovore na ova brojna pitanja? A kako tek da pronađe snagu i zakorači na taj ispravan put koji ga vodi u vječni život? Već u buđenju tvoje duše jutros Stvoritelj ti je šapnuo:

“Dobro jutro, ljubljeni moj! Pođi za mnom! Ti i ja danas idemo zajedno!”.

Čuješ li taj Njegov poziv upućen baš tebi: “Pođi za mnom!”? Uvijek me fascinirao dio evanđelja u kojem Isus poziva svoje apostole da ga slijede. Čak više od njegovog poziva zadivljuje me njihov odaziv. “A oni odmah ostaviše sve svoje poslove i krenu za njim.” Zastani sada na trenutak…Poslušaj iznova i iznova Stvoriteljev poziv…Pođi za mnom!…I odazovi Mu se u tišini svoga srca. Hoću, Oče moj! Za tobom ću danas poći! A kamo da od Tebe odem, Ti imaš riječi vječnoga života! Jedino me Ti poznaješ, razumiješ i opravdavaš, jedino Ti znaš što je dobro za moj život.

U Tvojim rukama moj je život siguran i spašen. Odlučujem se: Idem danas za Tobom!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
IZ SMRTI U ŽIVOT – iskustvo hagioterapije

IZ SMRTI U ŽIVOT – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
Tijelovo – Tomislav Ivančić

Tijelovo – Tomislav Ivančić

‘Kao što mi prijatelj može poslati pismo i u njemu poruku da se ne bojim u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati