Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

RADOST U TEBI

Hodam ulicama moga Zagreba. Promatram predivne krošnje trešnjina drveta u cvatu, nebo je bistro i plavo bez ijednog oblaka…Udišem onaj dobro mi poznati miris ranog proljeća i dok mi sunce obasjava lice, srce mi se puni zahvalnošću.

Zahvalna sam jer mi je život darovan, jer me sama Ljubav stvorila. Moj život u Njemu ima potpuni smisao. On je htio da budem čovjek, žena, dostojanstveno biće. Zahvalna sam na svojim nogama koje me nose sada već četrdeset godina i mojim rukama koje su sposobne toliko toga činiti. Zahvalna sam na očima koje mogu upijati i promatrati stvorenu Ljepotu, što mogu vidjeti svoju djecu i sve moje drage ljude, čitati divne knjige i razlikovati boje.

Kako je lijepo moći osluškivati cvrkut ptica, kapi kiše na prozorima ili note najljepših melodija. Zahvalna sam na svojim roditeljima i svojoj sestri, svome mužu i prijateljima i što upravo kroz njih moj Stvoritelj razlijeva svoju ljubav meni. Promatram ovaj svijet koji me okružuje, zgrade i kuće, aute i avione, dječja igrališta i mostove… Ma kako je čovjek sve to sagradio? Nama ljudima je dano da možemo učiti, stvarati, projektirati, graditi, skladati, pisati, rezbariti, saditi, pjevati, svirati, fućkati, šaliti se, slikati, voziti, maštati, plivati, trčati, skakati…

Ma silna je ta ljubav kojom nas naš Stvoritelj daruje! I zato je lijepo biti čovjek. Zato jer se moj i tvoj duh može neizmjerno razvijati. Uvijek iznova možeš nešto promijeniti, učiniti boljim i drugačijim, naučiti nešto novo, razvijati svoje talente i izgrađivati vrline, postajati vrhunski moralan čovjek. Primjećuješ li, dragi prijatelju kako si bogat, koliko toga je u tebi pohranjeno i kako te sve poziva na život u punini?

Nemoj biti prosječan, uljuljan u iste obrasce iz dana u dan, zagledan u svoju trenutnu slabost. Promotri oko sebe i pogledaj koliko je razloga u tvom životu za zahvalnost! Zahvali danas za svoj život i za nježnu Očevu ruku koja te prati i čuva. Zahvali za slobodu i mir u kojem živiš. Zahvali za sve ono materijalno što imaš i što u ničemu ne oskudijevaš. Zahvali srcem prepunim baš onako kako ti to najbolje znaš i radost će rasti u tebi!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Promjena supruga – iskustvo hagioterapije

Promjena supruga – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
Hagio.hr i na engleskom jeziku

Hagio.hr i na engleskom jeziku

Od sada je naš portal dostupan i na engleskom jeziku


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati