Ljubav: Izvor duhovno antropološkog zdravlja – online međunarodni susret

 

LJUBAV: IZVOR DUHOVNO-ANTROPOLOŠKOG ZDRAVLJA

Čovjek ne živi samo za sebe, već i za druge. Svi imamo iskustvo da tek u odnosu s drugim u potpunosti ostvarujemo sebe. I tu je mjesto ljubavi. A ljubav je izlazak iz vlastite osame, prestanak mog egoizma i sjedinjenje s drugim. Drugoga možeš ljubiti samo ako u njemu vidiš vrednotu, nešto dragocjeno. Ljubav znači ostvarivati dobrotu, htjeti drugome biti dobar. I to ne samo dok mi se sviđa, već i onda kad postane teško. Tada prestaje sviđanje a počinje prava ljubav – ne dam da onaj koga ljubim propadne. U svakome od nas ima daleko više dobra nego zla, i to je ona motivacija da ljubimo i svoje neprijatelje. To je način na koji mi sami ulazimo u zdravlje duha, u dobrotu.
Dobro je biti dobar!

Više o ovoj temi na međunarodnom hagioterapijsko-evangelizacijskom susretu u utorak 30.4.2024. u 20 sati (online)!

Nove prijave se primaju na poveznici: https://forms.gle/zsFXHGAHxkJ7vZFcA
Napomena: svi koji su se već prijavili u 2024. ne moraju se ponovno prijavljivati, dobit će e-mail s poveznicom za susret

Total
0
Shares
Prev
Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

Nova kolumna – Sagradi kuću na stijeni

U uredništvu portala smo osobno uvidjeli kako nije jednostavno napraviti treći

Next
DUHOVITA ACEDIJA!

DUHOVITA ACEDIJA!

Piše: Krešimir Stjepan Pećar HTIO – NE HTIO Htio sam biti zdrav, ali sam još od


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati