„ AKO VAS SIN ČOVJEČJI NE OSLOBODI…..(12)

Piše: Miroslav Kolovrat

Krene li čovjek svojim životom za Isusom, kao da se na njega sve sile Zla podignu, ne bi li da u tom hodu zaustavile. To su onda kušnje i čudna događanja kojih nije bilo dok je sve mirovalo.

Kušnje su stoga dobar znak, jer smo tada na usku putu, a veličina kušnje kojoj čovjek odoli, prava je mjera njegovog karaktera.

Isus je prošao kroz tri kušnje na kojima Zlo čeka ljude kako bi ih povukla na svoju stranu. Obično, u tome uspijeva nudeći požudu očiju, požudu tijela i oholost života. Jedno je zajedničko što povezuje sva tri raskrižja na kojima  Zlo čeka, a to je – NOVAC! A to je i jedna od tri poluge na kojoj počiva globalizacija o čemu smo i govorili u prošlom tekstu.

Onodobni američki veleposlanik vanjskih poslova, Henry Kissinger, pripadnik moćnog kruga Rockefellera, sažeo je ovaj svijet u tri postavke: „ Tko kontrolira naftu i njenu prodaju-kontrolira države; tko kontrolira hranu-kontrolirat će ljude; a tko kontrolira novac-kontrolirat će cijeli svijet!“

Američka doktrina pod imenom „Dominacija punog spektra„ znači da se svi prirodni resursi, posebno nafta i sve transakcije u međunarodnoj razmjeni obračunavaju u dolarima!

1865. god. Predsjednik Amerike, Abraham Lincoln u svom govoru iznosi sljedeće: „Novac će biti gospodar i postat će sluga čovječanstvu. Demokracija će se uzdići iznad moći novca.“ Nedugo nakon toga govora, 14. travnja 1865. god., predsjednik Lincoln ubijen je u nekom washingtonskom kazalištu. Nakon Građanskog rata Lincoln je planirao poslijeratnu obnovu, izbjegavajući uzimati kredite izdavanjem papirnatog državnog novca, neovisnošću o londonskim bankama, ali se time zamjerio obitelji Rothschild i njihovom utvrđenom poretku novčanih špekulacija, zato je ubijen.

Isto se dogodilo i sa atentatom na tadašnjeg predsjednika Amerike, Johna F. Kennedyja. Novac je tvorevina zakona i mora ostati isključivo u monopolu države, što je pokrenuo Kennedy, no skupina ubojica po nalogu koja se zove EU privatnih banaka s Wall Streeta, i po scenariju CIA-e izvršen je taj atentat. Kao i kod ubojstva Abrahama Lincolna, objavljeno je da je za ubojstvo optužen „ usamljeni naoružani napadač“. Na američkoj novčanici može se pročitati: IN GOD WE TRUST- (u Boga se mi uzdamo)?!?

Novac je taj koji otkriva ili pokriva puno nakana kojima se želi gospodariti ljudima. Živimo u zajednici, koja se zove EU, i svjedoci smo što se može novcem napraviti dobroga i/ili zloga.

Tako nas je Helena Dalli, povjerenica za jednakost u EU, opet „počastila“ dokumentom kako zbog  „političke korektnosti“ trebamo izbjegavati govoriti „Sretan Božić“, nego „Sretni blagdani!“, „Ugodni praznici“. Umjesto dame i gospodo, treba govoriti „ dragi kolege“, ne upotrebljavati  „muž-žena“ već „partneri“. Naslov tog dokumenta je – „Unija jednakosti“. Europa se baš može dičiti različitošću kultura i religijskih običaja, ali nas gospođa- „kolegica“ ovim dokumentom želi sve izjednačiti i uniformirati u nekakav komplet.

Prvo, mi nikada ne možemo biti jednaki, nego možemo biti samo ravnopravni.

Drugo, ovakvoj EU očito smeta Isus i činjenica da je Europa utemeljena na kršćanskim korijenima. Ovakav dokument odiše pokušajem da se uklone opće vrijednosti, istina na kojoj je  sazdana cjelokupna europska kultura i tradicija.

Nastavili se ovako, EU će se nijekanjem Boga pretvoriti samo u zemljopisni pojam!?!

Famozni dokument „kolegice“ Helene Dalli povučen je, ali nije se odustalo od takve nakane, jer je isti dokument „povučen na doradu“. Možemo li onda očekivati kako će se na EU primijeniti Isusova riječ: „ Tko god mene prizna pred ljudima, priznat ću i ja njega pred svojim Ocem nebeskim.Tko se mene odriče pred ljudima, i ja ću se njega odreći pred svojim Ocem nebeskim“ (Mt 10,32-34).

S Helenom Dalli, povjerenicom EU i „kolegicom“ i ovakvim dokumentima, zacijelo Europa duhovno propada. Potvrdu toga možemo naći u Knjizi o Emanuelu, gdje Bog preko svog proroka Izaije govori:

„ Ako se na me ne oslonite, održat se nećete.“

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

LJEPOTA STRPLJIVOSTI Piše: Lana Poljak Branisavljević Blagoslov ti i mir, dragi

Next
RAD I LIJENOST – Tomislav Ivančić

RAD I LIJENOST – Tomislav Ivančić

Rad je terapija ali i vrhunski razvoj čovjeka


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati