Gdje je izlaz?

Piše: Ljerka Jurkić, evangelizatorica

Kad bi sada trebalo moliti, što bi ti rekao Bogu? Bi li ovako mogla izgledati tvoja molitva?

(Molitva pronađena kod brojnih vojnika u II. svjetskom ratu)

  1. Zašto živim?

Na čemu gradim svoj život? 

Kako trebam živjeti?

 Je li smrt kraj?

Nikad se kao posljednjih tjedana i mjeseci nije dogodilo da istovremeno cijelo čovječanstvo, baš cijela kugla zemaljska, nađe se u stvarnoj egzistencijalnoj krizi i suoči s činjenicom da čovjek (Iako bi on htio biti gospodar!) nema život ni smrt u svojoj ruci. 

Što učiniti kad shvatiš da je smrt tu, i pred tvojim vratima? Što učiniti kad više nitko, pa ni ti, nije siguran? Kamo se skloniti? Postoji li neko mjesto gdje se čovjek može sakriti?

Užas me hvata od pomisli da bi skoro mogao doći kraj! Užas od toga da nema sigurnosti na zemlji, odjednom sve izmiče kontroli, više ništa nije u mojim rukama… Jer virus pogađa neke, a smrt baš svakoga, i tebe i mene, baš cijelu kuglu zemaljsku! 

Strašna je ta tjeskoba koja čovjeka pritisne kad shvati da se ne može pobjeći od te, da tako kažem, sudbine: nisam mogla odlučiti da se želim roditi i nema čovjeka koji me može izbaviti iz mog života niti čovjeka koji me može spasiti od smrti.  Ili možda ipak ima? 

2. Netko ima odgovor

Vjerojatno ne postoji čovjek koji nije čuo za Isusa, konačno – od njegova se rođenja povijest dijeli na onu prije i poslije naše ere, staru i novu. Zanimljivo! 

Što je to novo on donio, što je to tako važno za čovjeka se unijelo u svijet njegovim dolaskom?

Toliko važno da se i povijest čovječanstva razdijelila!Tko makar malo zaviri u evanđelje, otkrit će da je on bio čovjek za druge, činio je samo dobro i razumio čovjeka kao nitko prije i poslije njega. 

Nezaboravno je kako se sažalio nad onom majkom čiji je sin jedinac umro, kako je ljudski imao sućuti, ali i  Božansku snagu kojom ga je vratio u život! A tek Lazara!

Povjesničari poput rimskog Tacita ili židovskog Flavija pisali su o njemu, ali postoji  li danas  znanstvenik koji istražuje Isusa i djela koja je on činio?       

Danas hvalimo znanstvenike koji istražuju i trude se pronaći lijek za tzv. koronu! Živimo u iščekivanju rješenja da bismo se vratili „normalnom životu „. 

To je dobro, ali zašto nam je tako malo važan Lijek koji je prije više od 2000 godina došao k nama i donio spas ne samo od fizičke nego i duhovne smrti, one koju naša zloća uzrokuje.

3. Razmisli…

Isus kaže : „ Što vrijedi čovjeku da sav svijet stekne ako sebe izgubi?“  

Što tebi osobno govori ova rečenica?               

Možda je sad moj (tvoj) trenutak, kako reče papa Franjo: vrijeme izbora! 

Što ću izabrati , što mi je važnije: sve ono oko mene ili moj unutarnji rast? 

Zastani i pogledaj evanđeoskog Isusa, vjeruješ li mu dok te pita:„ Što hoćeš da ti učinim?“

Baš sad dok si u izolaciji, za čim tvoja duša čezne?  Što ćeš mu odgovoriti?

Kao pomoć u otkrivanju odgovara može ti poslužiti i molitva Tomislava Ivančića,na linku ispod.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Molitva – Tomislav Ivančić

Molitva – Tomislav Ivančić

Ostani nekoliko trenutaka u mislima

Next
Tko je gospodar mojih misli?

Tko je gospodar mojih misli?

Piše: Sanja Popadić Toliko sam se puta razočarala i to me je znalo tako baciti u


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati