Raditi za BOŽJE KRALJEVSTVO

Piše: Dragica Medved, četvrta točka formacije 

Često sam slušala ljude kako opisuju koliko ih je volontiranje u nekoj udruzi promijenilo i obogatilo.

Uključila sam se u “Zajednicu Molitva i Riječ” i kako smo prolazili točke formacije, tako su nas voditelji stalno poticali na djelovanje. U tebi se pokreće djelovanje Duha svetoga koji ti pokazuje i otkriva tvoje talente, govorili su.

Ubrzo sam se prijavila i dobila sam u zadatak upravo ono što nikako nisam željela. Pomalo razočarana ipak sam prihvatila i ne sluteći što me čeka. Naime radila sam na financijskim poslovima s građanima, sveobuhvatna izrada projekata i komunikacije. Odlaskom u mirovinu bila sam presretna što sam konačno slobodna. 

I evo u želji da nešto korisno radim u Zajednici opet dobijem ono od čega sam pobjegla. Rekla mi je jedna osoba: “Gledaj, ovaj si posao radila za svijet a sada ga radiš za Božje kraljevstvo”.

Naravno, počela sam gledati na to volontiranje drugim očima. Profesor Ivančić Tomislav stalno je isticao čovjeka kao dragocjeno biće i kako je lijepo što on postoji. Stoga smo odlučili da sva naša komunikacija prema ljudima ide u tom smjeru, tako svaki naš dopis počinje: “Dragocjeni” uz ime, i na kraju: “Lijepo je što postojiš”.

Nakon jednog takvog dopisa javila se jedna osoba sva ushićena i radosna. Rekla je da je taj dan presretna, netko joj je rekao da je dragocjena. Od samo te jedne riječi cijeli je dan te osobe bio jedna velika radost, plakala je i shvatila je svoju dragocjenost. Ponekad je tako malo potrebno da nekoga obradujemo, da mu doista pokažemo koliko je lijepo što postoji.

Danas baš radosno otvaram naš mail “Lijepo je što pitate” i odgovaram na pitanja i nastojim da u svakom odgovoru osjete koliko su dragocjeni. Nikada ne znamo što može dotaknuti čovjeka i pokrenuti promjenu, možda neka lijepa riječ ili dobro izrečena misao. Danas vidim koliko ljudi pate i traže hagioterapiju, traže Boga, čeznu za ljubavi i toplinom.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević KONCERT ŽIVOTA Jedna lijepa priča kaže ovako:

Next
KAKO POSTATI BOLJA OSOBA? Tomislav Ivančić

KAKO POSTATI BOLJA OSOBA? Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati