Piše: Sanja Popadić

Svetost ne znači ništa ne raditi i cijele dane samo moliti već znači dati sve od sebe, svojih talenata i sposobnosti, biti marljiv, vrijedan, strpljiv, ustrajan i kreativan. Biti svet znači biti hrabar, odvažan, raditi, pisati i stvarati kada ti se to najmanje da, kada nemaš volje za ništa, kada si potpuno iznemogao i iscrpljen.

Biti svet znači svakodnevno se odricati užitaka, zadovoljstva i ugode koje ti se nude na svakome koraku. Međutim, osim odricanja treba dati sebe kako bi drugi uživali u plodovima tvoga mukotrpnog rada. Da bi sve to mogao i uspio moraš se neprestano okretati i prijateljevati s Onim koji jedini sve može i zna a to je Isus iz Nazareta. On je Sin Božji, Spasitelj svijeta i On jedini daruje snagu koja oživljava. Samo On može dati taj žar koji su imali apostoli i bili kadri činiti čuda iako su bili najobičniji ribari.

Isus te jedini poznaje i zna rješenje za svaku tvoju patnju i muku, On te jedini može odmoriti kada si umoran i opterećen i dati ti okrepljujuću snagu svoga Duha.

Spoznajem da svetost definitivno ne znači biti samo uronjen u molitvu i samo moliti  već svetost znači dati cijeloga sebe, kada god ti je teško, kada ne možeš dalje, kada si umoran i iscrpljen, kada se ne možeš pomaknuti jer te cijelo tijelo boli, ništa ti ne ide, e to je pravi trenutak za susret s Isusom.

On kaže: “Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. ” (Mt 11, 28). Isus je naš odmor, on želi da na njega naslonimo umornu glavu i svoju dušu okrijepimo na izvorima žive vode.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatitza tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

ŠTO JE TO KRALJEVSTVO BOŽJE? – Tomislav Ivančić