Dragocjeni čitatelju,

kroz ovo vrijeme, od Uskrsa do blagdana Duhova, svakoga ponedjeljka ćemo objavljivati prigodne meditativne tekstove.

Za početak, promisli i pokušaj sebi odgovoriti na pitanja:

Tko je za tebe Bog? Je li ti on Otac? Ili Spasitelj, Otkupitelj koji te vodi Ocu, pokazuje put u vječni život? Tko je tebi Duh Sveti? Prepoznaješ li njegovu prisutnost u svome životu?

Jesi li svjestan da je upravo Duh Božji ono što čovjeku manjka i kad sve ima? Ništa zemaljsko ne može ispuniti tu prazninu. Duhovna glad boli najdublje, žeđ za Duhom je najbolnija. Samo uz Duha Svetoga čovjek može biti potpuno miran, radostan, ispunjena srca.

Imaš li iskustvo susreta sa živim Bogom? Čezneš li za tim susretom? Vjeruješ li da i ti možeš doživjeti ono isto iskustvo koje su apostoli doživjeli na Pedesetnicu?

U nastavku donosimo nagovor profesora Tomislava Ivančića u kojemu usmjerava kako i ti možeš doći do toga iskustva.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakPostati krepostan – Tomislav Ivančić
Sljedeći članakKako sam otkrila svoj talent? – iskustvo hagioterapije
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)