Pripremila: Anđela Krivić 

Od rujna do prosinca održani su seminari u Zadru, Šibeniku, Orebiću, Splitu, Zagrebu, Cavtatu, Imotskom, Osijeku, Mostaru (BiH) i Minheu (Njemačka).  

Voditelji seminara bili su: Marijan Presečki, Zrinka Šarić, Silva Vrdoljak, Veronika Galić, Ljerka Jurkić, Ivica Lulić, Mery Krivić, Ana Perišić, Ivo Juroš i drugi članovi zajednice. U nastavku teksta vam donosimo neka od iskustva sa seminara detaljno o svakom seminaru možete pronaći na stranicama našeg portala Hagio.hr. 

ISKUSTVA SUDIONIKA  

Zahvalan sam zajednici i svima koji su omogućili održavanje seminara. Našao sam uzrok svojih rana, rastresenost a time i pad u grijehu. Ovo je bio jedan oblik svakodnevnog obraćenja. Iskustva i svjedočenja mi pomažu da bolje prepoznam i svoje pogreške u životu. Smisao ovakvih seminara je da postanem bolji čovjek i da me Isus Krist odvede u vječnost. Hvala Bogu da imamo izvorno hrvatski proizvod – hagioterapiju. Iskustva svoje vjere treba govoriti i svjedočiti na ovakvim susretima, a u svakodnevnom životu živjeti svoju vjeru djelima kao anonimni kršćanin. 

Ante Perović, Zadar 

Ja sam švabica porijeklom i meni je obitelj broj jedan. Prvo oni, zatim sve drugo. No sada sam čvrsto i sigurno rekla da idem sva tri dana na seminar i nitko i ništa me neće spriječiti. Prvi dan svjedočanstvo je izazvalo suze radosnice i glas u meni: „Eto vidiš, rasla si sve ove godine uz mene u ljubavi vjeri, dajem ti potvrdu, na pravom si putu, rasti, prenosi i ljubi!“. Puno informacija koje su mi ranije bile nejasne i spoznaja živog Boga koji je uvijek s nama i u nama. Nisam mrtva, daleko od toga, živa sam. Onda drugi dan seminara tako lagano, tako istinito, tako duboko.

Mogla bih ovako cijeli dan pisati o seminaru. Toliko toga, ali najbitnije je spoznaja da nikada nisi sam i povjerenje, opuštenost jer On me vodi za ruku cijeli dan, kroz svaku, baš svaku situaciju. Svjedočenje, osobito muškaraca, mene je diglo u samo nebo. Nema ljepšega i čišćega od muške ljubavi prema Bogu. Oni su mi živo svjedočanstvo živoga Boga. 

K.T., Osijek 

Seminar u Imotskom ( Zrinka Šarić i Marijan Presečki)

Voditelji seminara su na jedan sasvim drugačiji način približili Boga, što se ne može čuti na drugim mjestima. Promijenili su mi perspektivu odnosa s Bogom, i posredovali živog i jednostavnog Boga. Seminar mi je oživio prisustvo Boga i Duha Svetoga u meni.

N.N, Imotski

Posebno me dojmio govor voditeljice o snažnom i silnom Bogu, svemogućem i bogatom Bogu. U takvog Boga treba vjerovati. Svaki čovjek treba imati svoj osobni odnos s Bogom, a ne prihvaćati Boga u kakvog vjeruju naši roditelji, bake i prijatelji. Svaki čovjek je original i takav odnos treba imati s Bogom. Seminar je  mi pomogao izliječiti odnos prema Crkvi, tu se nisam osjećala sigurno, kada shvatiš Tko je Crkva, sve dobiva smisao.

N.N, Imotski 

Seminar u Dubrovniku ( Silva Vrodljak i Miroslav Cvitković)

Sad znam da kakva god situacija bila i našem životu i okruženju, možemo reći s povjerenjem i vjerom da će biti sve dobro. 

Vladimir Vlado Karačić, Dubrovnik 

Ja sam svoj život tratila gledajući u prošlost i tugovala za nečim što nisam mogla promijeniti. Blago je reći bavila sam se prošlošću. Nakon ovog seminara sam shvatila da trebam sebi oprostiti i dati priliku kako bi krenula u nov život. Ja sada živim novi život.

Marica Dujo, Dubrovnik 

Ovakvi seminari su mi jako potrebni. Shvatila sam koliko toga ne znam  o sebi i drugima, a premili Bog i dobri ljudi su tu pored mene.  Takvi seminari su potrebni da rastemo u dobroti, znanju i Božjoj milosti. 

Vera Topić, Dubrovnik

Odjednom nestaje sva moja rastresenost, misli postaju jasne i sabrane. Nižu se odgovori na pitanja temeljnog egzistencijalnog postojanja mene i svega stvorenog. Postaje mi savršeno jasno, svi smo u Bitku u postojanju, mičemo se i jesmo. Da, Bog je tako blizu i neprestano govori. Jasno mi je zašto sam u formaciji zajednice. To je poziv, spoznati tu Ljubav, Istinu, Dobrotu, i u ljubavi prenijeti drugima.

Dragica Medved, Zagreb

Seminari mi hrane dušu….uvijek nešto novo čujem što mi pomaže u životu i odnosu prema drugima. Tu se  mogu čuti samo pozitivne i dobre stvari. Svatko bi trebao posjetiti ove seminare.

Katarina, Dubrovnik 

Ovakav seminar možete i vi  organizirati u svojem mjestu. Za dogovor oko organizacije  javite nam se na mail: javnost.zmr@gmail.com. Hvala svima koji su omogućili organizaciju i održavanje i seminara i objavljivanje svjedočanstva, ako želite podijeliti s nama i svoje iskustvo sa seminara možete  nam poslati na uredništvo@hagio.hr.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.