Seminari nove evangelizacije za vikend

 

Strahovito je važno imati stalno na pameti zašto evangelizirati, zašto proglasiti Radosnu vijest. S jedne strane morate biti svjesni da nas zlo, đavao, grijeh drže u ropstvu. Mi smo u „logoru smrti“. Morate to jasno doživjeti sami. Nema ti spasa od smrti, ni od patnje. S druge, strane, danas doživljavamo nemoral u Europi, i to u braku, obitelji, progon Crkve, progon svećenika, progon vjernika. Kao da se događa treći svjetski rat u tom pogledu. Ideološki protivnici vjere uzeli su politiku i medije u svoje ruke i udaraju po Crkvi, po moralu, po čovjekoljubivosti, humanosti. Oni propagiraju abortus, eutanaziju, korupciju, pedofiliju, homoseksualnost, sve što je protiv prirode, protiv čovjeka, što je protiv morala, što je protiv savjesti. Jednostavno tjeraju čovjeka u zlo. To je totalitarizam. Vladati narodom, a ne da narod vlada. U takvoj situaciji je važno shvatiti da Nova evangelizacija želi da Bog vlada, jer je u njemu budućnost naroda.

 

(Cjeloviti proglas radosne vijesti, mons. Tomislav Ivančić)

 

Pripremila: Anđela Čale

 

Zajednica Molitva i Riječ poziva vas na trodnevne Seminare nove evangelizacije Zagrebu i Zadru. Seminari će se održati od 14 do 16.6.2024. sve informacije o mjestu održavanja i vremenu možete vidjeti na plakatima.   

 

Sadržaj seminara, kao i cilj i struktura određeni su crkvenim dokumentima, a posebno dokumentom pape Pavla VI. “Evangelii nuntiandi”, zatim dokumentom pape Ivana Pavla II. “Catechesi tradendae”, “Ecclesia in Europa”, dokumentom hrvatskih biskupa ” Na svetost pozvani”(izd.HBK,2002.god.) te dokumentom i obrednikom “Inicijacija – red pristupa odraslih u kršćanstvo”. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi “Susret sa živim Bogom” prof.dr. Tomislava Ivančića. Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga. Također, u evangelizaciji se naviješta, proglašava radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka.

 

Ako se još pitate zašto doći na jedan ovakav seminar najbolje će vam dati odgovor iskustva sudionika sa prošlih seminara:

 

Ovaj seminar je bio ponovno oživljavanje. postao sam svjestan svoje grešnosti i svoje slabosti i koliko iznova trebam Isusa da on moje grijehe otkupljuje, a s druge strane isto tako koliko trebam Duha Svetoga da me on uvodi u istinu jer zlo me uvijek lako izmanipulira, posebno ako se samo na sebe oslanjam.

 

Marijo Jakešević

 

Ovaj seminar mi je pomogao da ponovno shvatim da ne mogu sama i da se ne okrivljujem. Ne mogu si sama pomoć. Da ponovno uđem u zagrljaj Isusov, stavim Njega na prvo mjesto i prepustim mu sve jer je rekao ‘Bez mene ne možete učiniti ništa.’ Da iskrenije molim jer svakako zna sve moje misli. Da se pred Njim ne moram praviti hrabra i da Mu mogu reci da mi je teško i da mi treba Njegova pomoć i utjeha. Dobila sam novu snagu koja me vodi naprijed.

 

Sudionica seminara

 

Danas sam oprostila i mami i ocu i da sam to predala Presvetom. Voljela bi stupiti u kontakt sa Hagioasistentom. Hvala vam od srca za mene je ovo novo i mogu reci da sam oduševljena.

 

Gordana Papic

 

Hvala za novi korak u vjeri. Zahvaljujem za Crkvu koja je Tijelo Kristovo a ja jedan od udova. Hvala voditeljima što su živi svjedoci živoga Isusa Krista. Neka nam živi Isus Krist i svi mi s Njime.

 

Dubravka Jedjut Roca

 

Bio sam u “blatu i pijesku”. Nakon seminara teret više nije teret, hodam po čvrstom tlu. Ljudi moji, ne gubite nadu nikada, jer ona stvarno nikada ne umire! Vjerujte do kraja, ne posustaje! Nadajte se dobru kada stvarno kao da nema nade. Ja svjedočim za to po ovom seminaru. Seminar nove evangelizacije je istinsko bogatstvo! Presveto Trojstvo će vam biti jasno, život će vam dobiti novu dimenziju. ISUS je živ i On stvarno vodi moj i vaš život po Duhu Svetome! Ne bojte se, jer imamo Oca, stvarno! Naši sakramenti su snaga. I kako je naša voditeljica rekla:”Himalajo ti si velika, da, ali ja rastem, rastem..” Očekujem još puno dobra od seminara. 

 

Jurica iz Pule

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

ZAVESLAJ ŽIVOTA   Nedavno sam bila na veslačkoj regati i promatrala veslače

Next
Međunarodni hagioterapijsko evangelizacijski susret – Zavoljeti sebe

Međunarodni hagioterapijsko evangelizacijski susret – Zavoljeti sebe

ZAVOLJETI SEBE Što uistinu znači „zavoljeti sebe“?


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati