VEČERNJI SUSRET

Piše: Marijana Ištvanović, hagioasistentica 

Dragi čitatelju, želim te potaknuti na sabranost prije spavanja. Najdraži dio dana mi je večernja šetnja. Dok se stišava buka minulog dana i pale ulične svjetiljke, moj duh me podsjeća da bi valjalo poći na još jedan predivan susret sa Stvoriteljem. Nakon napornog dana On preuzima sav moj košmar da napravi reda u meni. Koliko puta mi je već rekao: „Dođi k meni ti umorna i opterećena”. Kako da mu se onda ne odazovem?

Da bih se susrela s Njim odlazim u večernju šetnju mirnim ulicama mojega grada. Već sama pomisao na Stvoritelja izmami mi osmijeh na lice i znak je da sam već uronjena u Njegovu prisutnost. Samo On u meni i ja, hodamo jedno pored drugoga, baš kao ona dvojica na putu u Emaus. Moj duh se bori, ali i uživa u Njegovoj prisutnosti. 

O, dragi prijatelju, poželi i ti ovakav susret sa svojim Stvoriteljem prije spavanja. Dopusti da tišina zahvati tvoju osobu. Kad si zadnji put promatrao zvijezde? Jesi li se ikada zapitao zašto ti Stvoritelj daruje tihu večer? Drveće, cvijeće i miris zraka, sve je nekako u toj šetnji drugačije jer sam ja uronjena u Njegovu prisutnost. 

Ako pođeš, molim te, nemoj povesti ni psa u takvu večernju šetnju jer na taj način nećeš pronaći sebe. Budi malo sam. Divi se snazi Duha kojom si danas hodao, radio, razmišljao, uspio učiniti neko dobro, riješio neki problem… Kad se sve u tebi umiri, zahvali Stvoritelju i pođi kući odmoran i spreman za miran san. Budi siguran da je Netko preuzeo tvoj teret. Zatim, neka duh odmara tvoje tijelo i tako mirno zaspi. 

Piši nam, dragi prijatelju, kakvo je tvoje nebo. Kakve su tvoje prospavane noći nakon takvih večernjih šetnji? Pričaj i drugima o tim lijepim trenucima i živi od njih.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
LJUBOMORA – Tomislav Ivančić

LJUBOMORA – Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan

Next
MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

MEDITACIJA ZA TEBE – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, iz knjige Oče KAKO MEDITIRATI Sljedeće napomene vrijede za


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati