Piše: Lana Poljak Branisavljević

OBRAT SRCA

Promatrajući svijet oko sebe, ljude koji nas okružuju, okolnosti i vrijeme u kojem živimo, postajemo sve više svjesni kako je potrebno nešto promijeniti. Toliko se negativnosti i pesimizma uvuklo u našu svakodnevicu, stalno slušamo i čitamo o bolestima i smrti, o neuspjesima i propastima, nezadovoljstvima i nemoralu.

Da li ti je već dosta toga, dragi čitatelju? Žudi li tvoja duša čuti dobre i radosne vijesti?

Više nego ikada potrebne su nam riječi nade i ohrabrenja! Potrebna nam je promjena, zaokret prema dobru, ukorijenjenost u istinu, zagledanost u ljepotu. No, tko može tu promjenu donijeti i ostvariti? Baš svatko od nas! I upravo si na to i ti pozvan, dragi čitatelju! Srce kao duhovni organ središte je svakog čovjeka i u toj stvarnosti leži promjena tebe, mene i svijeta u kojem živimo. U promjeni moga i tvoga srca…Kaže se: Kakvo ti je srce takav si ti! Ili pak: Oči su ogledalo čovjekove duše i srca.

U našem srcu prebiva dobrota i ljubav ili pak mržnja i osveta. U njemu se rađaju čežnje i odluke, dobre ili loše. No, da bi mogao učiniti zaokret od nepovjerenja, straha, samosažaljenja, nesigurnosti, tuge i ljutnje našem srcu potrebna je bezuvjetna ljubav. A to je upravo Stvoriteljeva ljubav. Nitko ne poznaje naše srce kao On. Nitko nema toliko nježnosti i brižnosti za nas kao naš Stvoritelj. On nas poziva da tu ljubav svakog dana od Njega upijamo i primamo. Da svojoj duši navijestimo iznova da je ljubljena. Bez Njegove ljubavi ne možemo preživjeti u ovom svijetu. Bez da tu ljubav svakodnevno prima, naše srce postaje kruto, okamenjeno, sebično, oholo i samodostatno.

Ako promijeniš svoje srce ti si čitav nov. Tada počinješ zračiti nadom kada je drugi ne vide, donosiš dobru riječ tamo gdje vlada pesimizam, tada si sposoban oprostiti onome tko te povrijedio, postaješ sposoban gledati iznad bolesti, tada donosiš promjenu u svoju obitelj, na radno mjesto – tada mijenjaš svijet.

Uzmi si danas vremena da se susretneš sa sobom…Promisli – kakav si ti čovjek? Kakvo je tvoje srce? Čime je ono ispunjeno? Jesi li otvoren za primanje Stvoriteljeve ljubavi ili pak misliš da si dovoljno dobar i da se ne trebaš mijenjati?

Nema čovjeka koji duboko u srcu ne čezne za ljubavlju…zato otvori danas svoje srce i dopusti da te Njegova ljubav preobražava u novog čovjeka koji će sijati dobro, istinito i pravedno u ovaj svijet koji vapi i čezne upravo za time.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakLiječenje ranjenosti i uvreda
Sljedeći članakNE PROPUSTI DANAS – Tomislav Ivančić
Lana Poljak Branisavljević
Rođena u Zagrebu. U braku, majka dvoje djece. Po zanimanju mag. socijalnog rada, zaposlena u Domu za starije osobe u Zagrebu. Kao srednjoškolka 1998. godine dolazi u Centar za duhovnu pomoć u Zagrebu tražeći pomoć u suočavanju sa vlastitim egzistencijalnim strahovima. Istovremeno uz odlaske na hagioterapiju sudjeluje na seminarima za novu evangelizaciju i od tada je neraskidivo vezana za djelovanje Zajednice Molitva i Riječ i Centra za duhovnu pomoć u Zagrebu gdje je volonter od 2000. godine. Trenutno radi kao hagioasisten.