OSLOBOĐEN OKOVA IZ PROŠLOSTI – iskustvo hagioterapije

Autentičnost priče jamči CHT koji je priču ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Zbog ismijavanja od strane vršnjaka u osnovnoj školi i strogog odgoja mojih roditelja postao sam depresivan i tjeskoban te sam pao u beznađe. Svakodnevno su me mučile prisilne misli. Osjećao sam se usamljeno, nevoljeno, bezvrijedno i totalno bespotrebno ovome svijetu. Tmuran oblak crnih misli pratio me svaki dan, a smisla nigdje nisam vidio.

Stalno sam brinuo o tome što će drugi ljudi misliti o meni. Iako sam se protiv tih problema borio psihoterapijom i lijekovima kod psihijatra, u dubini duše osjećao sam da to nije dovoljno. Psihijatri su mi pomogli da se lakše nosim sa simptomima bolesti, ali mi nisu mogli zaliječiti moje duboke rane na srcu.

Želio sam od nekoga čuti da sam voljen i vrijedan. Pomislio sam kako mi hagioterapija može pomoći – i nisam se prevario.

Dolasci na individualne susrete pomogli su mi da popravim svoj narušeni odnos sa Stvoriteljem.

Moja hagioasistentica mi je s osmijehom na licu govorila kako me Stvoritelj, kao milosrdni Otac, cijelo vrijeme čekao da mu se vratim. Rekla mi je da sam dragocjen i vrijedan u Njegovim očima takav kakav jesam i da neizmjerno želi da ja postojim.

Uz pomoć hagioterapije spoznao sam da u meni ima puno dobra, da sam jedinstven, voljen i potreban ovome svijetu – da je lijepo što ja postojim. Naučio sam da praštanje ima veliku moć, jer njime zadobivamo mir. Praštajući osobama koje su me povrijedile, oslobodio sam se gorčine i tuge.

Sada živim punim plućima, oslobođen okova iz prošlosti. S radošću krećem u novi dan jer znam da imam svrhu i cilj, znam da sam ljubljeno dijete moga Stvoritelja. Vjerujem i nadam se samo dobru koje je jače i veće od svakoga zla i prisilnih misli.

Više me ne prati osjećaj usamljenosti jer sam pronašao društvo u kojem vlada prihvaćanje i razumijevanje. Zahvaćen Stvoriteljevom ljubavlju više se ne bojim budućnosti jer On ima plan za moj život.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Tvoje dubine me vole

Tvoje dubine me vole

Piše: Kristina Jurković, hagioasistentica CDP Zagreb Živimo u vremenu brzih,

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak-Branisavljević RASKRINKATI LAŽ Moja djeca imaju igru koja


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati