Praštanjem do zdravlja – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio. Podaci poznati uredništvu.

Javila sam se na telefonski broj za hagioterapiju zbog raznih strahova koje cijeli život proživljavam i zbog problema sa samopouzdanjem. Uspješna sam mlada žena, majka, sretno udana, no nikako da nađem istinsku radost, sreću, mir. Cijelo vrijeme imam osjećaj da nisam dovoljno dobra supruga, majka, kći, vjernica, da nisam dovoljno dobra da bih zaslužila Božju ljubav i blagostanje u životu. Otuda su se javili i strahovi, jer sam smatrala da nisam zaslužila dobro, nego da će sada doći nešto loše.

Kroz razgovor s hagioasistenticom spoznala sam da je jedan od uzroka toga moj odnos ocem. Ja znam da me on voli i uvijek je bio tu, no imao je potrebu šaliti se na način da naglašava kako ja nisam dovoljno pametna da riješim neki zadatak. Bolje da pustim njemu, da nisam dovoljno kreativna da nešto lijepo nacrtam, da nisam dovoljno sposobna da napravim neki element iz gimnastike ili da otrčim neku dionicu. Uvijek me kroz svoje šale pred ljudima omalovažavao. To je dovelo do toga da nismo mogli biti zajedno deset minuta, a da me ne povrijedi, da mi ne prigovori, da ja njemu nešto ne zamjerim, da se ne derem na njega. 

Počela sam primjenjivati hagioterapijske lijekove: često bih mu se u duhu ispričala što ne razumijem da on to ne radi da me povrijedi nego misli da je to samo zadirkivanje i da je smiješno. Opraštala sam mu u duhu sve što mi je ikada rekao i govorila mu koliko ga razumijem i volim. Zahvaljivala sam Gospodinu za njega. To moj tata nije znao jer mu nisam ništa od toga otvoreno rekla, nego samo u duhu. 

Nakon potresa sam došla k svojima na 2 tjedna i bila sam spremna na to da ću se svađati s tatom. Nakon dva tjedna moram reći da se tata i ja nikada nismo bolje slagali, da me nikad nije tako razumio i štitio. Čak kad mu mama nešto prigovori, ja ga branim, a ako mi nešto i kaže u šali, mene to više uopće ne pogađa, nego se skupa smijemo tome. 

Moj tata je osjetio ono što sam mu u duhu govorila i promijenio je svoj odnos prema meni. Napokon imam odnos s ocem kakav sam oduvijek željela. Nastavljam s hagioterapijom i znam da će mi s vremenom ozdraviti i druge rane.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Kolumna za ženu: ČUDESNA MOĆ ŽENE?

Kolumna za ženu: ČUDESNA MOĆ ŽENE?

Piše: Zrinka Marinović Šarić ČUDESNA MOĆ ŽENE Samo žena može pokrenuti u

Next
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević ODAZVATI SE Pred nama je V


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati