BITI I POSTATI DIJETE

Piše: Sanja Popadić

Kako su djeca jednostavna i neopterećena, iskrena i neustrašiva. Ne boje se reći ono što misle. Uvijek me fasciniraju i inspiriraju. Kad god mi je teško i kada sam opterećena brigama, problemima, strahovima i poslovima sjetim se djeteta kako je ono tako neopterećeno i ničega se ne boji, a zapravo ništa ne može niti umije osim biti zaigrano i bezbrižno. Jednoga teškoga popodnevna pomislila sam kako bi bilo lijepo da sretnem nekoga tko nipošto neće biti dosadan i tko me neće opteretiti. Poželjela sam sresti nekoga tko će mi otkriti barem djelić dobrote i ljepote onoga što čovjek jest.

Nije prošlo niti nekoliko trenutaka a u lift je ušla na moje veliko iznenađenje malena djevojčica imenom Pia i rekla mi uperivši igračku prema meni: „Pogledaj!“ Ja sam pogledala, ali moram priznati da me ona više oduševila nego igračka koju je držala u ruci. Odmah me oživjela jer je bila tako živahna i nepokolebljiva, odlučna a opet razigrana i u svojem dječjem svijetu dobrote, ljubavi i istine. Naprosto je zračila davajući dojam da sve zna i umije iako je još malena curica.

U trenutku kada smo njezina majka i ja izašle izvan zgrade ona je ugledala svoga oca i poletjela mu u zagrljaj govoreći: „Tatica moja, tatica!“ Otac ju je dočekao širom raširenih ruku spuštajući se kako bi je obujmio i zagrlio.

Kojeg li predivnog prizora koji me odmah potaknuo na promišljanje. Pomislila sam kako ovaj događaj zorno prikazuje odnos Stvoritelja i čovjeka, jer svi smo mi njegova djeca koju On dočekuje širom raširenih ruku, a mi mu poput ove malene curice trebamo otvorena srca hrliti u zagrljaj. Kad god sam ozbiljna i pomislim kako sam sada velika sjetim se odmah kako je najvažnije biti i postati dijete koje neprestano očekuje zagrljaj svoga nebeskog Oca i njegove nježne i tople ruke prepune ljubavi.

Hvala ti Pia što si mi pokazala kakva trebam biti.

Jednostavna i otvorena srca poletjeti u zagrljaj svome Stvoritelju.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

IZLAZITI IZ ZABORAVA Piše: Lana Poljak Branisavljević Vjerujem da su brojni od

Next
KAKO SE BORITI PROTIV STRAHA? – Tomislav Ivančić

KAKO SE BORITI PROTIV STRAHA? – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić transkript emisije na HKR-u, uredila Lidija Krolo Poštovani


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati