Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

NOVA PRILIKA

Prijatelju, želiš li ti biti nov čovjek? Čezneš li da budeš bolji, drugačiji? Dok koračamo ovom zemljom i prolazimo kroz dane koji su nam darovani mi imamo nebrojeno prilika da rastemo, razvijamo se, mijenjamo se, činimo ono što je dobro i istinito, ono što je moralno i pravedno. To je tvoja i moja “karta” za život u vječnosti i život u punini. Baš svaki čovjek je biće stvoreno za razvoj, za kreativnost, za razvijanje darovanih talenata i sposobnosti. Primjećuješ li koliko si već takvih prilika propustio ili su već na neki način prošle “pokraj” tebe…

Nama se često naši poslovi znaju učiniti neodgodivim i izuzetno važnim, kao da sve ovisi samo o nama ili nas je možda puno puta naša lijenosti i pasivnosti “uspavala” i tako nismo učinili ono što smo mogli. Ponekad i zbog svoje oholosti i tvrdoglavosti mi ostajemo “postrani” pasivno promatrajući mogućnosti koje pokraj nas prolaze…

Sigurno si i ti koji put pomislio: “Ma bolje da to netko drugi napravi. On će to bolje nego ja.” No, postoji ta radosna vijest koja ti govori: “Bez obzira na sve ono što si do sada propustio učiniti iz ovog ili onog razloga, sada se možeš odvažiti i hrabro zakoračiti, nadoknaditi propušteno. Promisli samo što sve imaš u planu danas raditi? Hoćeš li po tome duhovno rasti? Hoćeš li po tome postajati bolji čovjek? Nosi li to u sebi ono vječno što te izgrađuje ili samo površno prolazno zadovoljstvo? Znaš li u svom danu odvojiti ono bitno od nebitnoga? Koliko si možda već do sada svog dragocjenog vremena proveo tipkajući po mobitelu ili laptopu, išćitavajući “prazne” sadržaje?

Umjesto toga u ovom darovanom vremenu koje imaš kreni ususret Stvoritelju. Kada Mu se približiš onako blizu, kao najdražoj osobi, podijeli s Njim svoje želje i planove za ovaj dan, donesi Mu susrete s osobama koji te danas čekaju, podijeli s Njim svoje brige i tjeskobe i dopusti da On tvom srcu otkrije što je za tebe dobro, a što ti oduzima vrijeme, ljepotu, u konačnici život.

Doživjeti ćeš tada jasnoću i znati ćeš kojim putem se danas zaputiti, darovati će ti prave riječi za osobe koje ćeš susretati tako da ćeš i sam biti iznenađen otkuda te riječi u tebi, bit ćeš zadivljen snagom kojom ćeš prolaziti kroz poslove i obaveze i znat ćeš: “To moj Stvoritelj mene daruje!”. Ovaj svijet, tvoji najbliži, ljudi u patnji, trebaju tvoju dobrotu, tvoje talente, istinu koju ćeš mi donijeti i ljubav kojom ćeš ih zaogrnuti! Ovaj put to nemoj propustiti učiniti!

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Total
0
Shares
Prev
MOJA DJECA NISU MOJA – iskustvo hagioterapije

MOJA DJECA NISU MOJA – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka osigurava Centar koji je slučaj ustupio

Next
Iscjeliteljska ljubav Božja

Iscjeliteljska ljubav Božja

Piše: prof


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati