Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

ZNATI POHVALITI

Danas ti dragi prijatelju želim iskrena srca na glas izreći: “Dragocjen si i vrijedan! U tebi je ljepota samog Stvoritelja! Dobro je što postojiš!”. Možda prolaziš neki težak period svoga života, možda su te pritisnule brige ili se osjećaš usamljeno i neprihvaćeno. Pridigni se, u tebi je dostojanstvo samog Stvoritelja!

Nažalost, u današnjem svijetu kao da smo zaboravili jedni drugima navještati tu pravu istinu o nama. Naš pogled je često površan i zadržava se samo na našim nedostacima, propustima i manjkovima. A kako li je samo ljekovito kada susretnemo čovjeka koji nam zna, pa i bez puno riječi, pokazati da nas cijeni, da nas poštuje i prihvaća. Svakome od nas potrebno je ponekad čuti tu divnu riječ – hvala ti! Primjećujem tvoj trud i tvoj napor! Dragocjeno je to što radiš!

Tada kao da dobijemo neku novu snagu i polet i sa još većim žarom i ljubavlju prihvaćamo ono što nam je povjereno pa čak i onda kada je zahtjevno. Promisli…Kada si zadnji put od nekoga čuo pohvalu i ohrabrenje? Od koga? Kako je tvoja duša duša reagirala? Probaj u sebi registrirati djelovanje dobra… A kad si ti zadnji put nekoga pohvalio?

Promišljam da li je moguće uopće graditi zdrave odnose u našim obiteljima, našem braku, u radnom okružju, u našim molitvenim zajednicama ako ne znamo jedni u drugima prepoznavati dobro, radovati se talentima i sposobnostima drugoga, ako nismo jedni prema drugima iskreni i slobodni. Zavist, jal, neprestana kritika, negativan pogled, nametanje lažne krivice i osuda stvaraju među ljudima razdijeljenost i bjeg jedni od drugih.

Učinimo ovih dana promjenu našeg srca, a onda i naših riječi i postupaka! Hajdemo ljubiti jedni druge onako kako nas Isus iz Nazareta poziva! Čovjek može ući u zdravlje duha samo kada prihvatiti da je ljubljen i počne drugoga prihvaćati i ljubiti. Zato, prisjeti se sada gdje si možda svojom grubošću ili nemarom drugoga okrznuo…Žao mi je…Oprosti mi…I ja tebi opraštam…

U danima koji su pred tobom često praštaj kako bi bio radostan i slobodan od svake “prljavštine” i nemoj propustiti priliku da iskreno pohvališ osobu pokraj sebe za ono dobro koje ti čini.

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Žena vrsna 21. stoljeća

Žena vrsna 21. stoljeća

Next
OPREDIJELI SE! – Tomislav Ivančić

OPREDIJELI SE! – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, snimka Minute za tebe, od dana 7


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati