Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

OČE, TREBAMO TE

Postoji jedna stvar koju me između tolikih bitnih stvari za moj život naučio naš profesor Tomislav Ivančić, a to je zahvalnost. Kada ti “zapinje” biti sabran, kada si rastresen, probaj početi samo mirno zahvaljivati za sve što imaš i što jesi, za sve što ti je darovano, za sve drage ljude koji te okružuju, za svoje talente, svoju prošlost i budućnost… Brzo ćeš tada ući u strahopoštovanje i poniznost jer postaješ svjestan da postoji taj Netko tko ti je to sve darovao, taj divni Stvoritelj koji te ljubi tako da svojom ograničenošću ne možeš niti pojmiti veličinu Njegove ljubavi.

Ova izazovna vremena u kojima živimo promatram ovih dana baš kroz zahvalnost. Previranja i krize su nam darovane kao nova prilika i kao novi poziv. Sve oko nas nas poziva da “zaronimo” u svoju nutrinu, da sagledamo kako smo do sada živjeli, gdje je u našem životu potrebno učiniti obrat, u konačnici u koga i u što vjerujemo.

Samo iz svakodnevne prisnosti sa Stvoriteljem možemo ulaziti u mir i jasnoću, zato Mu i danas želimo zavapiti: “Stvoritelju naš, trebamo Te! Oče, trebamo Te! Ovaj svijet Te treba. Ne možemo bez tebe! Uđi u naše razgovore i susrete da nas ozdravljaju, a ne dijele. Raskrinkaj “naše istine” i ” naša uvjeravanja” i privedi svojoj Istini. Rasprši naše osude i ljudske sudove da čista srca možemo jedni druge ljubiti. Hvala ti za ovo vrijeme u kojem živimo jer nam kroz njega želiš toliko dobra donijeti. Daj da naš pogled bude usmjeren u dobro, da u nama već raste vizija onog zdravog svijeta za kojim čeznemo. Ohrabri nas i utješi jer smo tvoji…”

Prepoznaješ li ti, dragi prijatelju, vrijednost ovog vremena za tvoj život? Prepoznaješ li na čemu to sve možeš biti zahvalan? Na što te srce poziva ovih dana? Na dublju sabranost? Na praštanje onima koje ne razumiješ i koji su te povrijedili? Na donošenje nove nade? Na uzdrživost od mobitela, kompjutera i društvenih mreža koji su nas zarobili u zadnje vrijeme? Neka ti je blagoslovljeno ovo vrijeme i svaka tvoja odluka za dobro i dobrobit svakog čovjeka!

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.


Total
0
Shares
Prev
Hagioterapija mi je darovala novi život – iskustvo hagioterapije

Hagioterapija mi je darovala novi život – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
Naučiti vjerovati – Ivica Lulić

Naučiti vjerovati – Ivica Lulić

Transkript dijela emisije; Gospodine, nauči nas vjerovati – 19


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati