Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

Piše: Lana Poljak Branisavljević

PRVA LJUBAV

Ove nedjelje posebno me dotakla jedna rečenica u evanđelju o izgubljenom sinu: ” …njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga.”

Kao nikada do sada postala sam snažno svjesna te siline Očeve ljubavi. Često upadam u “zamku” promatrati samo ono što ja činim i govorim, a rijetko zastanem promatrajući što to moj Stvoritelj o meni misli, što On meni govori, kako On mene promatra…

Zar je On doista ganut svaki puta kada se ja podignem iz lijenosti, mlakosti, pesimizma, straha?

Doživljavam kako Ga rastužuje kada ne živim dostojanstvo koje mi je darovao, kako Ga dodiruje moja patnja, ali i svaki moj uspjeh i moja radost.

Njemu je stalo da ja budem dobro.

Pokušavam svojim bićem dokučiti kako to da On koji je svemoguć k meni trči i juri u zagrljaj? Kolika je silna i nemjerljiva Njegova ljubav prema nama ljudima, miljenicima Njegovim! On čak prvi čini korak prema nama, nama koji smo oholi, osvetoljubivi, nestrpljivi, sebični i puni ljutnje i nepovjerenja. To je ljepota Ljubavi koja nadilazi razum i njegovu logiku.

I čeznem za tim zagrljajem svaki dan, čeznem ostati u tom jedinom sigurnom naručju i sakriti se od svih nedaća ovog svijeta, baš poput moje male kćerkice koja me svakog jutra prije odlaska u vrtić stišće svojim malim rukicama i kaže: ” Mama, još me malo grli…”.

Ljudsko srce ne može preživjeti bez Ljubavi. Ono je stvoreno iz Ljubavi i za Ljubav.

Bez Ljubavi ono postaje hladno i kruto, dovoljno samo sebi i sa čežnjom samo sebi udovoljiti. Sve poteškoće kroz koje prolazimo, razdori i ratovi koje vodimo u sebi i u svijetu oko nas, samo nam jasno pokazuju: Nisi se odazvao Ljubavi!

A ta Ljubav te strpljivo čeka, iščekuje da te zapazi kako joj se vraćaš.

Tada će ti potrčati u zagrljaj i izljubiti te! Budi u to siguran! Vrati se zato toj prvoj Ljubavi! Iz nje si potekao, ona ti je darovala život i sve što jesi i što imaš. I ne brini zbog svojih pogrešaka, svojih padova i lutanja. Nemoj dopustiti da te oni zaustave na putu k Ocu! On baš takve čeka i ljubi!

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

https://hagio.hr/uncategorized-hr/otvorena-kampanja-za-otkup-prava/

Total
0
Shares
Prev
Agresija kod djeteta – iskustvo hagioterapije

Agresija kod djeteta – iskustvo hagioterapije

Istinitost podataka jamči centar koji je slučaj ustupio

Next
Online Seminar nove evangelizacije pod geslom: ,,Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa” (Iv 6.63)

Online Seminar nove evangelizacije pod geslom: ,,Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa” (Iv 6.63)

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) organizira trodnevni Seminar nove evangelizacije


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati