Za dobar dan – iz pera hagioasistentice

Piše: Lana Poljak Branisavljević

JEDNO MALO DA

Promatrajući svijet oko sebe i zbivanja u njemu, ponekad mi se čini kao da sve ide nekim svojim ustaljenim tokom i da ne možeš puno toga mijenjati. Kao da o svemu odlučuju neki “moćni” ljudi, političari, čelnici raznih organizacija, vlasnici velikih kompanija… Tuga me ponekad uhvati kad vidim da čovjek postavlja mjerila vrijednosti ljudskog života, odlučuje što je to ispravno i moralno i tko ima pravo na život. No, sjetim se tada jednog posebnog čovjeka, volio je on za sebe reći malenog dječaka Tomislava, rodom iz sela Davor u našoj divnoj Slavoniji i njegova životnog svjedočanstva.

Jedno njegovo DA Stvoriteljevom pozivu promijenilo je tisuće i tisuće ljudskih života. Pa tako i moj. Njegova ustrajnost i čežnja biti do kraja i bez kompromisa glas svoga Stvoritelja u ovom svijetu pokrenuli su toliko dobra u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Koliko ljudi je upravo slušajući njega bilo potaknuto spasiti svoj brak, ne dići ruku na sebe, trgnuti se iz depresije, oprostiti nekome, izići iz ovisnosti…

Kako je bitan taj naš naočigled mali DA!

Jesi li toga svjestan?

Muškarac i žena svojim DA se odlučuju biti jedan uz drugoga i za drugoga cijeli život. Majka i otac svojim DA primaju raširenih ruku novi život.

Svojim DA ti dopuštaš Stvoritelju da uđe u tvoj život.

Tvoj DA za čovjeka u patnji možda je upravo presudan za njegov život. Jesi li svjestan da tvoje DA za ljubav i oprost može raskinuti dugogodišnju svađu u tvojoj obitelji ili promijeniti odnose na bolje?

Nemoj nikada prestati misliti da možeš mijenjati stvari i situacije na bolje i da su stvari predodređene biti takvima kakve jesu.

Tvoj “mali” DA može učiniti nezamislivo velike stvari jer upravo taj tvoj DA je ispružena ruka prema Stvoritelju koji kroz tebe može djelovati u ovome svijetu. I upravo tebe treba, na tebe računa, tebe poziva!

Odluči se već danas jasno i snažno izreći, ne samo riječima već i svim svojim bićem: “Odlučujem se za Dobro, za Ljubav, za Ljepotu, za Istinu! Odazivam se na Tvoj poziv! Želim biti Tvoj svjedok u ovome svijetu gdje god me šalješ!”

Probaj u danima koji su pred tobom produbljivati tu odluku…

I ne zaboravi, nisu silnici niti moćnici oni koji vode svijet i njegovu povijest… Samo je jedan Stvoritelj, u Njemu sve počinje i završava. Cijeli svemir i sve stvoreno u Njegovim je sigurnim rukama…

Zato, ne boj se! Čvrsto neka bude tvoje srce!

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Total
0
Shares
Prev
Iskustva formacije Zajednice Molitva i Riječ

Iskustva formacije Zajednice Molitva i Riječ

Pišu: Kanidiati za zajednicu (ZMR) Utemeljitelj Zajednice kao i Utemeljitelj

Next
Podigni pogled

Podigni pogled

Piše: Milica Hađina  Već s buđenjem osjećamo se uzburkano


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati