Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

BLAGOSLIVLJATI SVIJET

Piše: Lana Poljak Branisavljević

Nakon dugo vremena ponovno sam primila u ruke knjigu “Za bolji svijet” našeg profesora Tomislava Ivančića. Sjetila sam se svojih srednjoškolskih dana ispunjenih strahovima, kada sam doslovno preživljavala dan upijajući riječi iz te knjige i odlučila kroz ovu korizmu ponovno u nju zaroniti.

Već na prvim stranicama profesor piše:”Ratovi u svijetu ne jenjavaju. Politički i socijalni nemiri posvuda prijete ratovima. Glad i i trovanja hranom su sve češće pojave. Nagomilavanje opasnog kemijskog i nuklearnog otpada zagađuje sve prostore. Rijeke su onečišćene, zrak je otrovan, pitkih voda je sve manje…”.

Zvuči li ti ovo, dragi čitatelju, nekako poznato? Jesu li i tebe događanja u svijetu ovih dana uvukla u tjeskobu, strah i nemir? Čovjek se tako lako može, pa makar i na kratko, zaplesti u prijetnje, loše vijesti i crne prognoze. Tako brzo i naivno postanemo usvajatelji negativnog.

Gdje je iz toga izlaz?

Potrebno je posvjestiti si da je Stvoritelj jači od svih zala, od svih uzročnika bolesti, razaranja, mržnje, nemoći i smrti. Stvoritelj je apsolutno dobar. On sve drži, u Njemu sve nastaje i postoji. On nam želi samo dobro unatoč zlu koje je oko nas i za nas se neprestano zauzima. Nije li upravo On veći od svih naših ljudskih namisli i planova? No, mi smo ti koji upadamo u zlo i činimo zlo jer smo prevareni, jer nas je zlo namamilo i pokleknuli smo pred lažnim sjajem i obećanjima, materijalnim dobrima ili slavom.

No, uvijek me iznova zadivljuje kako u svakom čovjeku postoji ta divna iskonska nada i duboko povjerenje da će usprkos svemu sve ipak biti dobro. Vjerovati u Stvoritelja, nadati se dobru pa i protiv svih loših vijesti, ljubiti kada te zapljuskuje mržnja, nasmijati se kada je teško, zadržati mirnoću kada oko tebe sve bijesni, to donosi blagoslov, to te mijenja, daje ti neku neopisivu snagu i neke “drugačije oči” koje vide stvari u drugom, boljem i ljepšem svijetlu.

Ispravan odgovor na mržnju uvijek je blagoslov.

Potrebno je “kišom dobra zasipati” one koji čine zlo i s povjerenjem u Stvoriteljevu svemoć očekivati da će se ta promjena na dobro i dogoditi. Samo ljubav, dobrota i strpljivost mogu raskrinkati i zaustaviti zlo. 

Blagoslivljati znači željeti drugome uvijek samo dobro, bez obzira kakav taj netko bio, a biti blagoslovljen znači biti pod zaštitom samog Stvoritelja.

Čovjeka koji blagoslivlja i čini dobro, ništa ne može savladati, on ne može propasti. Onaj pak koji čini zlo, već je propao.

Zato, dragi prijatelju, tamo gdje primjećuješ zlo, razdor i netrpeljivost, odluči sijati blagoslov, blagu i dobru riječ! Dok ovih dana budeš gledao ili slušao vijesti, blagoslivljaj! U svojoj obitelji među svojim najbližima, blagoslivljaj! Na svom radnom mjestu, dok se voziš u prometu, dok čekaš u redu u trgovini, blagoslivljaj!

Budi čovjek koji će u ovaj svijet unositi blagoslov!

Za dobar dan – iz pera hagioasistenta

https://hagio.hr/najave/otvorena-kampanja-za-otkup-prava/

Total
0
Shares
Prev
don Vitomir Zečević – ambasador projekta “Uključi se da pisana riječ i dalje živi”

don Vitomir Zečević – ambasador projekta “Uključi se da pisana riječ i dalje živi”

Tko je “komunikator” Isusa Krista?

Next
Bit će dobro!

Bit će dobro!

Pripremili: Zvonko Pleše i Željka Karadakić Izvor: www


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati