Ti si izabran – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, Minuta za tebe, snimka od dana 13. rujna 2022. godine
Pripremila: Marina Ćavar

Poštovani slušatelju, jesi li svjestan da si ti izabran?

Nisi postojao prije stotinu godina. U jednom trenutku Netko je, koga zovemo Stvoritelj, odlučio baš tebe postaviti u svijet. Iz ništavila, ušao si u postojanje. Ti, koji nisi mogao znati da uopće postojiš i možeš postojati, odjednom si počeo živjeti na Zemlji.  

Ti, koji si samo jedan između sedam milijardi ljudi, ipak si veliki original. Jer, kada te je Bog stvorio, onda je imao samo jedno i to veliko opravdanje za to, a to je da odrasteš, da budeš velik, da se razvijaš. I ti se, stoga, neprestano od rođenja razvijaš. Ti rasteš, saznaješ nove stvari, ideš naprijed. Ali je važno znati, da Bog ima baš u tebi specijalni, posebni plan. 

On ima za tebe specijalni cilj. Ima jedan cilj  koji ti možda i ne poznaješ.  Jedan cilj koji ti trebaš  upoznati.  Jer, svaki čovjek na ovoj zemlji je original.  I svaki čovjek ima samo jedan jedini smisao. Svaki čovjek je za sebe, u tom svom smislu, u svom okruženju koje mu je Bog stvorio. Svaki čovjek na ovoj Zemlji je zato original, velik. Svaki čovjek je neizmjerno potreban ovoj Zemlji. Jer, to što imaš ti, nema nitko drugi. To što si ti, nitko drugi nije bio i neće biti. To što ti trebaš donijeti na Zemlju, samo ti možeš. 

Stoga je neizmjerno važno da u sebi pronađeš zašto si ti stvoren, koja je tvoja čežnja i želja? Koje su tvoje sposobnosti?

Što bi ti htio ostaviti iza sebe ovdje na Zemlji?

Što ti možeš načiniti, što  možda drugi ne mogu? To se  zove prepoznati talent. Taj talent iskopati iz sebe  i razvijati ga. Ali, to znači još nešto – odazvati se pozivu Stvoritelja da budeš ono što On hoće. To znači, kad ti počneš razmišljati što ti to, zapravo, trebaš biti u životu, ti dolaziš u kontakt sa Stvoriteljem svijeta. Sa onim koji je tebe htio, odlučio da te stvori, poslao te u svijet i dao ti sve ono po čemu ti jesi. Neizmjerno je važno upoznati Njega. Upoznaješ ga upravo preko onoga što ti je On darovao i što od tebe hoće načiniti. Jer, to što ti je On darovao možeš razviti samo Njegovom snagom, ne sam.  I tebi je neizmjerno potrebno da budeš Njegov prijatelj, da s Njime budeš u kontaktu. I da, prema tome, rasteš neizmjerno. 

Čudesno je sve to. Ali, shvati, Onaj koji te htio, On će dati da odrasteš. Onaj koji te htio postavio te u svijet – jer, svijet te treba, ti si potreban i tvoj život zato ima neizmjerno veliki smisao. Pronađi ga.

https://hagio.hr/uncategorized-hr/klub-podupiratelja-zaklade-tomislav-ivancic-za-2023/

Total
0
Shares
Prev
KOJI JE SMISAO ŽIVOTA? – Tomislav Ivančić

KOJI JE SMISAO ŽIVOTA? – Tomislav Ivančić

Temelj našeg života je postojanje

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

PRIDRUŽI SE HRABRIMA O hrabrosti bi trebalo govoriti svaki dan


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati