Živim li danas?

Piše: Sanja Popadić

Osoba sam koja se neprestano brine i nema trenutka, a da ne pomislim na neki problem koji me trenutno opterećuje. Neprestano se pitam hoću li sve stići i što ako ne uspijem sve napraviti? Što više pokušavam izaći iz tog vrtloga briga kao da tonem sve dublje i dublje. Gdje je izlaz pitam se ja?

Nakon iskustva mnogobrojnih neprospavanih noći, kada nisam mogla danima spavati, a kamoli bila sposobna nešto napraviti mogu samo reći da je uzrok svemu bila tjeskobna briga. Tjeskoba je vidljiva na nama i na našem izrazu lica te nas sapinje, a Isus Krist nam zabranjuje da se brinemo. On kaže: „Dakle, ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke“ (Mt 6.34). Tu nas Isus želi podučiti da svu svoju pažnju trebamo usredotočiti na sadašnji trenutak s njim, na današnje obaveze, a ne biti opsjednuti brigom za sutra.

Nedavno sam pročitala priču o starom mudracu koji je imao devedeset godina, a izgledao je sretan i zadovoljan. Netko mu je rekao: „Proživio si lijepe godine, dugi vijek.“ Na to starac odgovori: „Živiš samo jedan dan. Danas!

Da bi istinski živio moraš živjeti danas. Sutra ionako ne pripada nama već Stvoritelju. U njegovim rukama leži budućnost svijeta i našega života. Stoga počni živjeti danas.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije

Total
0
Shares
Prev
Vrijeme – Tomislav Ivančić

Vrijeme – Tomislav Ivančić

Ako se pitate kako ćete dugo živjeti, kako živjeti sretno, kako zadovoljno, onda

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, iz knjige Oče UČITELJU MOJ!


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati