Iz knjige: Ako oprostiš, Tomislav Ivančić

Jednostavno, potrebno je svaki dan iznova prihvaćati u sebi ono neprihvatljivo, zagrliti u sebi ono odvratno, nesimpatično, ono teško i ono čega se stidiš.

Ljubi čitavog sebe, ono što je tvoj život, što je tvoje ime i prezime, ono što je tvoj život i tvoja osoba, zagrli sebe svaki dan i uvijek iznova reci sebi i Bogu: »Da, hoću živjeti!«

To je perspektiva za tvoje zdravlje, uspjeh, spas. Samo tako ćeš postati slavan, sretan, dugovječan. Voleći sebe voliš Božji dar jer si od Boga stvoren.

Voleći sebe voliš svoje roditelje koji su ti dali ime i prezime i koji su te uveli u život, voliš sve ljude s kojima imaš bilo kakve veze: rodbinske, krvne, prijateljske, duhovne.

Tako zapravo postaješ prijatelj svima, nebu, zemlji i samom sebi. Opraštati sebi znači živjeti u izobilju.

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Prethodni članakCentar za duhovnu pomoć obilježava tridesetu godišnjicu
Sljedeći članakDruštvene mreže – suvremeni trgovi za „RADOSNU VIJEST“
Tomislav Ivancic
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na ... (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)