Dobro je temelj svega

Piše: Dubravko Tepeš

U temelju svega je dobrota, kaže grčki filozof Platon. To svakome zvuči lijepo, ali je za to potrebna čovjekova odluka. U svijetu smo stalno izloženi napastima i odluka za dobro je nešto što nas drži na životu. Profesor Ivančić kaže da je dobrota temeljni stup protiv zla i svake zloće u čovjeku. 

U današnje vrijeme masovnih medija i društvenih mreža čovjek je stalno pod povećalom. Svjedoci smo da se u prvi plan plasiraju ljudske slabosti kao da je to nešto čega bismo se trebali sramiti. Svatko ima slabosti i s time se živi tako da ih se prihvaća. Ako nemamo svijest da Netko dobar drži moj život, onda nas sve može zavesti. 

Kad slušamo negativne govore, doima se kao da zlo upravlja svijetom, ali svatko od nas je na ovaj svijet došao iz dobroga izvora. Svi znamo da nam se nešto loše može dogoditi, ali svijest da zlo nema zadnju riječ i da je to samo prolaz, uvijek će nas uzdizati da idemo naprijed. Nikada se ne oslanjati na ono loše što čujemo o sebi i drugima. U svakome od nas je dobro i zlo i koliko god se činilo da u nama nema ničeg dobrog – to je laž. Dobro je to što postojiš. Već sama ta rečenica dovoljna je da se u tebi probudi nada da kreneš dalje. Ljudi te mogu prihvatiti ili ne prihvatiti, ali ti i dalje postojiš, netko te i dalje želi i daruje ti svaku sekundu. U svakome od nas je ta neuništivost za koju se možemo odlučivati i ići stalno naprijed. Čovjek je biće u projektu koje se može stalno razvijati. 

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete 
pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Čovjek i njegov život

                                                                               

Total
0
Shares
Prev
KAKO POSTATI BOLJA OSOBA? Tomislav Ivančić

KAKO POSTATI BOLJA OSOBA? Tomislav Ivančić

Ovaj članak je besplatan

Next
Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Meditacija za tebe – Tomislav Ivančić

Tomislav Ivančić, iz knjige Oče ISUS JE GOSPODIN (Osloniti se sasvim na Isusa


Ovaj sadržaj je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti  za tiskano ili online izdanje. Na taj način postajete i podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić te pridonosite razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

Možda će vas zanimati